16.08 hod. - V Dačicích se po 15. hodině v Dělnické ulici u pekárny srazila dvě auta, když jedno odbočovalo z Třídy 9. května do Dělnické.

13.06 hod. - O velkém štěstí může hovořit řidička osobního auta, která kolem 10. hodiny nezvládla zatáčku před Lomy ve směru od Kunžaku a střetla se s nákladním autem. "Nehoda se obešla bez zranění. Okamžitě se ale začaly tvořit kolony. Místo je již průjezdné, na místo dorazili silničáři a komunikaci ošetřili," uvedl vedoucí jindřichohradecké dopravní policie Karel Kotil.

12.20 hod. - Fotografie ze všech míst jsou stejné. Přidali jsme snímky z Dačic, kde nyní hustě sněží.

10.06 hod. - V Dačicích se podle Františka Vejvody všude intenzivně pluhuje, ale sněhu zatím nenapadlo tolik. "Pořád ho ale přibývá," uvedl.

9.41 hod. - V půl sedmé ráno vyrazili ze Dvorů nad Lužnicí do Jindřichova Hradce k lékaři Jan a Květa Havlovi a cesta byla slušná. "Já bych si v tomhle počasí už asi netroufl, tak jel syn. A protože byl sníh čerstvý, neuježděný, tak jsme jeli přes Chlum. Zpátky už asi budeme muset přes Třeboň," komentoval Jan Havel.

9.37 hod. - Simona Mrázová z jindřichohradeckého sídliště Hvězdárna konstatuje, že na Hvězdárně je to stejné jako na Vajgaru.

9.33 hod. - Například na Studensku, respektive v Zahrádkách ještě situace není nijak dramatická. "U nás to není tak hrozné. Když se podívám z okna, tak ještě pořád prosvítá tráva, takže zatím je tu sněhu tak do pěti centimetrů," informovala Marcela Daňhelová ze Zahrádek.

9.15 hod. Jindřichohradecku se zatím vyhýbaly i dopravní nehody. Podle policejní mluvčí Hany Millerové vznikly rádno dopravní komplikace s kamiony u Kunžaku, ale už jsou vyřešené.

8.55 hod. Z nového přídělu sněhu nejsou nadšení jak řidiči, tak i chodci. Například David Gábor před 9. hodinou označil situaci na jindřichohradeckém sídlišti Vajgar za strašnou: "Ještě není uklizený sníh a po chodnících se chodí špatně."

Sjízdnost silnic - dopravní informace:

7.28 hod.  - Na silnicích I. třídy leží vrstva nového sněhu, viditelnost je kvůli chumelení snížená. Silnice jsou sjízdné s maximální opatrností.

Na silnicích II. a III. třídy je ujetá vrstva sněhu, v některých lesních úsecích může být pod novým sněhem zledovatělá vrstva.

Připravujeme další informace, na sněhovém zpravodajství se můžete podílet i vy. Napište nám, jak to vypadá u vás, kolik zatím napadlo sněhu, můžete poslat i zajímavou aktuální fotku ze sněhového nadělení. lenka.novotna@denik.cz tel. 602667650