Jindřichův Hradec

Každý v kostýmu čarodějnice dostane dárek
Pondělí 30. dubna od 18:30 hodin
Město Jindřichův Hradec si ve spolupráci s místními dobrovolnými hasiči připravilo zábavný večer pro děti. V parku pod Gymnáziem Vítězslava Nováka si všechny děti užijí diskotéku Michala Arnošta. Každý, kdo k ohni dorazí v kostýmu čaroděje nebo čarodějnice, obdrží malý dárek. Občerstvení pořadatelé přislíbili zajistit.

Kardašova Řečice

U ohně se bude soutěžit o nejlepší masku
Pondělí 30. dubna od 19 hodin
Na tradiční pálení čarodějnic jsou zváni všichni obyvatelé Kardašovy Řečice. U plápolající hranice za fotbalovým hřištěm TJ Sokol se budou nejen opékat dobrůtky, ale bude se tu i soutěžit o nejlepší vystoupení a taky nejlepší čarodějnickou masku. Na každého také čeká překvapení.

Dačice

Čarodějnice se spojí s průvodem lampionů
Pondělí 30. dubna od 19 hodin
Lampionový průvod vyrazí v devatenáct hodin od dačického finančního úřadu. Směřovat bude k prostranství za rybníkem Vražda. Občerstvení pořadatelé zajistili, stejně tak je podle pozvánky k ohni připravený i ohňostroj.

Nová Bystřice

Na venkovní zábavě zahraje kapela Dixie
Pondělí 30. dubna od 17:15 hodin
Začíná se stavěním máje na Mírovém náměstí za doprovodu Hasičské kapely.  V půl deváté večer se vypraví lampiónový průvod z Mírového náměstí do městského parku. Tam proběhne zapálení vatry a venkovní zábava, při které zahrají Dixie. Všechny čarodějnice v převlecích budou odměněny.

Lomnice nad Lužnicí

Před zapálením ohně stihnou postavit májku
Pondělí 30. dubna od 16 hodin
Na Farské louce v Lomnici se v pondělí odehraje už šestnáctý ročník reje čarodějnic a bludiček. V 16 hodin začíná celý program stavěním májky. O půl sedmé večer se od staré radnice vydá průvod čarodějnic a o půl hodiny později vypukne hlavní dění. To zahrnuje například tanec malých Saxánek, pohádku divadélka KOS o Kubovi a čarodějnici nebo tanec lomnických Větrnic. Po zapálení ohně zahraje skupina Second Servis Band. Občerstvení je zajištěno, děti a čarodějnice v kostýmech mají vstup zdarma, ostatní za padesát korun.

Nová Včelnice

Včelnice ožije už pátým ročníkem oslav
Pondělí 30. dubna od 16 hodin
Duben končí jako sen, poletíme opět ven. To je motto pátého ročníku čarodějnického sletu, který se v pondělí odehraje v Nové Včelnici. Sraz je před Nechybou, buřty si každý donese své.

Hamr

Hasiči si připravili stezku odvahy pro děti
Pondělí 30. dubna od 18 hodin
Program v Hamru začne stavěním májky. Následovat bude rej čarodějnic a také stezka odvahy pro děti, celý program připravili hamerští dobrovolní hasiči.