- V jednotlivých okrscích komise sčítají hlasy. Za chvíli dorazí první výsledky do sčítacích center.

- Je rozhodnuto, volební místnosti se zavírají a začíná sčítání hlasů.

- Krajské volby vrcholí, pokud jste ještě nestihli odvolit, máte nejvyšší čas. Už ve 14 hodin se volební místnosti uzavřou.

- Do galerie jsme přidali fotky z Pluhova Žďáru

-V Pluhově Žďáru mělo před polednem odvoleno přes šest desítek z 238 oprávněných voličů. Jak ale poznamenala předsedkyně volební komise Petra Benešová, valná část Žďáreckých přišla již včera. "Když jsme včera končili, tak to bylo přesně padesát lidí, dnes už je to o něco slabší, ale i tak máme účast dobrou," podotkla.

- Do galerie jsme přidali fotky z Kardašovy Řečice

- V Kardašově Řecici spojili volby do krajského zastupitelstva také s anketou, v níž se tamní občané vyslovují k zamýšlené výstavbě přírodního koupaliště. Jak uvedla předsedkyně volební komise Marta Staňková, je mezi Řečičáky o anketu zájem. "Nijak to neevidujeme a urna je navíc umístěna na rozdíl od té volební na chodbě, ale řekla bych, podle toho co lidé říkají, že možnost hlasovat i v anketě využívá prakticky každý, kdo přijde k volbám," míní předsedkyně. Gabriela Štaigerová, která se právě chystala k volbě nebyla výjimkou. "S manželem jsme to tam hodili hned, jak jsme přišli," odpověděla na otázku, zda se ankety zúčastní.

- Volební místnost v jindřichohradecké Nežárecké ulici patří ve městě nad Vajgarem k těm s největší volební účastí. Členové volební komise se ale shodli na tom, že v sobotu ráno zájem poněkud opadá. Krátce po dváté hodině sem přišel i Jan Kolář s manželkou. Do galerie jsme přidali snímky z Nežárecké ulice.

- Taká v dačických okrscích doposud přišlo k volbám 20 - 30 procent oprávněných voličů. Jak informovala vedoucí odboru vnitřních věcí Romana Maříková, poklidný průběh voleb zatím nic nenarušilo.

- Volební účast v Jindřichově Hradci po prvním dni voleb:
sídliště Vajgar -  20 % 
sídliště Hvězdárna - 20 %
centrum - 21 %
lokalita u nádraží - 23 %
Nežárka - 24 %
Otín - 21 %
Horní Žďár -  19 % 
Radouňka - 29 %
Buk - 30 % 

- Ani v Jindřichově Hradci se při volbách neudálo nic mimořádného. "V noci se nic závažného nestalo. Ty doby, kdy nám rozjařená omladina strhávala vlajky už jsou naštěstí pryč, ale třeba v devadessátých letech to bylo pravidelně," oznámil tajemník městského úřadu Karel Přibyl, který má i první informace o volební účasti. "Podle předpokladu byla menší na obou našich sídlištích, vyšší v lokalitách s rodinnými domy a největší v některých místních částech, kde žije méně lidí, takže každý hlas se promítne do statistiky daleko více," vysvětlil tajemník.

- Bez jakýchkoliv komplikací se volby prozatím obešly ve Třeboňském obvodu. Jindřichohradeckému deníku to sdělil Roman Hrdý z odboru správních činností. "Okrsky jsme včera objížděli a žádné problémy jsme nezaznamenali. Co se týče účasti, tak přesná čísla sice zatím nemám k dispozici, ale vypadá to, že se bude pohybovat okolo třiceti procent, jak bylo avizováno," uvedl.

- Do galerie jsme přidali snímky z Deštné a Lodhéřova.

- V 8 hodin se znovu otevřely volební místnosti. Voliči do nich mohou dorazit až do 14 hodin, potom se začnou sčítat hlasy.