Už od 9 hodin se na náměstí začnou konat tradiční trhy, samotné zahájení slavnosti se plánuje na 10. hodinu na nádvoří zámku. Odtud vyrazí do ulic města kostýmovaný historický průvod.

Učitel Václav Hucek postavil a v roce 1883 otevřel u Zlaté stoky lázně. Autorkou prvotního plánu na vybudování lázní byla jeho dcera, Berta Barbara Františka Hucková. Sama trpěla revmatismem a jezdila se léčit do západních Čech. Třeboňsko má rozsáhlé zásoby slatiny. Právě Václav Hucek začal využívat tento léčivý zdroj. V Třeboni tak byla založena novodobá tradice slatinného lázeňství. Prověřena generacemi je v léčebných procedurách slatina využívána dodnes.

"Divadelní reminiscenci na dobu Berty Huckové připraví pro Otevírání lázeňské sezóny Divadlo Kvelb. Návštěvníky akce provede od přivítání sezóny na nádvoří třeboňského zámku městem k altánu u Bertiných lázní a poté průvodem přes hráz rybníka Světa a lázeňský park k hlavnímu podiu u Lázní Aurora," uvedla mluvčí třeboňské radnice Jitka Bednářová.

Na odpoledne je připravený program v lázeňském parku u lázní Aurora mimo jiné Třeboňští pištci, hradecké mažoretky, Šlágr band a hosté nebo Jan Smigmator a Swinging Trio. V 19 hodin v parku vystoupí Orchestr Jána Berkyho Mrenicu a sólistka Jana Orlická. Na 21. hodinu se plánuje koncert kapely Jelen, po němž akci zakončí ohňostroj.

V Bertiných lázních odhalili pamětní desku, která připomíná jejich zakladatele Václava Hucka.
Zakladatele lázní připomíná pamětní deska