Jak připustilo i ministerstvo školství, v řádném termínu bylo hodně neúspěšných studentů, a to zejména 
z matematiky. A situace na Jindřichohradecku prakticky kopíruje stav v celé republice. Pro spádové školy na Jindřichohradecku a Dačicku byla určena na skládání opravných maturit, respektive jejich státní části, hradecká obchodní akademie.

Podle jejího ředitele Josefa Jandy byl největší problém s matematikou. „Ze zhruba stovky studentů, kteří zde tento týden dělali opravnou státní část maturity, jich pětapadesát dělalo právě matematiku," naznačil Josef Janda. Doplnil, že je to víc než v předchozích letech. Ze samotné obchodní akademie tři studenti právě opakovali písemnou část z matematiky a jeden písemnou práci z češtiny, což byl pouze zlomek. Výsledky však budou známy až příští týden.

Nárůst studentů, kteří dělají opravnou maturitu, připouští i ředitelka jindřichohradecké Střední zdravotnické školy Běla Picková: „Obecně se všude hovoří 
o tom, že výsledky maturit jsou oproti loňsku horší." Dodala, že Například dačické gymnázium bylo podle ředitele Aleše Morávka u maturit úspěšné. „Měli jsme pouze jednoho studenta, který musel dělat opravu dílčího didaktického testu. Ostatní části mu uznali. Takže u nás to byl opravdu jen zlomek," uvedl Aleš Morávek.

Pro spádový obvod Třeboně a Českých Velenic byla na opravné písemné maturity určena třeboňská Obchodní akademie, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště. Samotná škola podle ředitele Petra Káninského moc repetentů neměla. „Rapidně jich nepřibylo. Podle mého názoru možná ministerstvo zahrnulo i studenty, kteří k maturitě nakonec nešli, protože třeba neměli ukončený ročník a podobně," míní Petr Káninský.

Na to ukazují i počty studentů, kteří se měli v Třeboni dostavit k opravné maturitě a kteří skutečně přišli. Z matematiky jich dorazilo 36 ze 48 nahlášených. U písemky z češtiny z 33 přišlo 20 a u didaktického testu z 35 jen 22 studentů. Daleko menší rozdíl pak je u angličtiny a němčiny.