Jedna dívka byla ošetřena na pohotovosti, druhá musela být ve vážném stavu převezena do nemocnice. Podle tiskové mluvčí jihočeské záchranné službyPetry Kafkovézasahovali lékaři kolem druhé hodiny ranní z pátku na sobotu u dívky, u níž po klinickém vyšetření přivolaný lékař vyslovil podezření na závažné poškození organismu a vnitřních orgánů poleptáním neznámou látkou. „Žena byla následně transportována do českobudějovické nemocnice," dodala mluvčí.

V jakém zdravotním stavu je nyní poškozená není jasné. „Nemůžeme poskytovat žádné informace o pacientech," uvedla mluvčí českobudějovické nemocniceIvana Kerlesová, a to i s ohledem na stále pokračující policejní vyšetřování.

V tom dosud nedošlo k žádnému posunu. I protoJiří Matzneropět apeloval na veřejnost s prosbou o spolupráci. „Každý, kdo by mohl mít k tomuto závažnému incidentu jakékoliv informace, nebo kdo viděl podezřelou manipulaci s nápoji a podobně, ať ihned kontaktuje policisty na lince 158," vyzval opakovaně.

Že šlo o maturitní ples Obchodní akademie, střední odborné školy a středního odborného učiliště Třeboň, potvrdil její ředitelPetr Káninský. „Je to v šetření policie, vyjadřovat se k tomu víc nebudu, ale tuto informaci potvrdit mohu. Šlo o ples oboru obchodní akademie," uvedl. Podle jeho slov se v případě obou poškozených nejednalo o studentky jeho školy.

Město Třeboň, které je majitelem Kulturního a kongresového centra Roháč, se k celé věci v tuto chvíli vyjadřovat nebude.

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebude město poskytovat k případu žádné informace," uvedla tisková mluvčí třeboňské radniceJitka Bednářovás tím, že se však město připojuje k prosbě policie, která hledá svědky této události.

Petra Jouzová