Po ministerstvu zahraničních věcí a financi se přidalo i ministerstvo spravedlnosti. Jeho tisková mluvčí Tereza Schejbalová to Deníku potvrdila. „Ministerstvo spravedlnosti vyhodnotilo žádost jako nepodstatnou a na základě toho ji zamítlo," sdělila.

Již v závěru loňského roku se podobně vyjádřilo i ministerstvo zahraničních věcí, které zaslalo na ministerstvo financí rovněž záporné stanovisko.
Jak již Deník v minulosti informoval, ve stanovisku se mimo jiné uvádí, že si ministerstvo zahraničních věcí není vědomo jakéhokoliv svého nesprávného úředního postupu v této kauze. Každý ze čtyř žadatelů požaduje na státu deset milionů korun s tím, že české úřady v jejich kauze selhaly.

Podle zástupkyně ředitele tiskového odboru Ireny Valentové se zde poukazuje na fakt, že žadatelé o odškodné se do Libanonu vydali na základě svého vlastního rozhodnutí. „To znamená, nebyli tam vysláni státními orgány České republiky. Vznikla-li žadatelům nějaká nemajetková újma, potom za ni nesou odpovědnost jejich únosci, nikoliv český stát," sdělila.