„Původně jsme sice o dotaci skutečně usilovali, nakonec ale zastupitelstvo schválilo, že k navýšení kapacity dojde i bez dotace na potřebné stavební práce, a to především proto, že zde zároveň dochází k zateplení a dalším stavebním úpravám a byla by asi i škoda neudělat vše najednou," vysvětlil jindřichohradecký místostarosta Bohumil Komínek.

Na veřejnou zakázku se přihlásili tři zájemci, z nichž nejvýhodnější nabídku podala firma Stavitelství Blábolil s cenou 1 173 881 korun.

Kapacita školky bude navýšena celkem o 24 míst, přičemž  15 z nich přibude v samostatné třídě, která vznikne přestavbou někdejšího školnického bytu, jenž je v tuto chvíli nevyužitý. Navíc v každé další třídě  pak přibudou ještě tři místa díky tomu, že budou rozšířena hygienická zařízení. Legislativa totiž stanoví, že na pět dětí musí být ve školce k dispozici jedno WC. „Tím pádem bude moci být přijato dalších devět dětí do stávajících tříd," dodal místostarosta.

Jak již dříve uvedla vedoucí jindřichohradeckého odboru školství Jitka Čechová, měla by být kapacita městských zařízení pro nadcházející školní rok dostačující.

(jop)