Trasa pro hlídky ze základních škol z celého Jindřichohradecka vedla parkem pod gymnáziem a bylo na ní devět stanovišť. Vedle zdravovědy se děti musely popasovat i s otázkami z pravidel silničního provozu, drogové problematiky a také ze znalostí účinku a přípravy léčivých bylin.
Na startu se sešlo celkem dvanáct družstev, z toho tři z prvního stupně a zbytek ze druhého stupně.

Většina soutěžících se rekrutovala ze zdravotnického kroužku při škole. Někteří koketuje i s myšlenkou, že by se v budoucnu vydali na dráhu zdravotníka. Jako například Adéla Zmeškalová a Nela Furdaničová z Nové Bystřice.

„Hlavně mě první pomoc zajímá a možná bych chtěla v budoucnu ve zdravotnictví pracovat," říká Nela Furdaničová. Její kolegyni Adélu Zmeškalovou do kroužku přivedla kamarádka: „Zajímá mě to." Spolužák Vojtěch Veith navštěvuje kroužek hlavně proto, aby věděl, jak poskytnout první pomoc. „Chci se něco naučit," dodal. Jejich vedoucí Jaroslava Sotonová se bystřickým mladým zdravotníkům věnuje již přes čtvrt století a těší ji, že hodně dětí se dál vydalo studovat zdravotnickou školu, či později i medicínu. Jinak je však hlavně ráda, když nikdo první pomoc nepotřebuje. Podle jejích slov děti v praxi první pomoc zvládají. „Jedna holčina měla zapadlý jazyk a druhá ji skutečně správným postupem zachránila," zmínila.

Situaci, kdy se někdo skutečně ocitl v ohrožení života, zažili i někteří členové „starší" hlídky ze 6. základní školy v Hradci. Například Kateřina Volfová se snažila poskytnout první pomoc otci, který po pádu utrpěl otřes mozku. Kateřina Tůmová zase provedla speciální chvat, když se dusila její kamarádka. A Jana Svobodová včas donesla své kamarádce se záchvatem astmatu inhalátor.

Jak tvrdí ředitelka jindřichohradeckého oblastního spolku Českého červeného kříže Lenka Kalábová, znalosti první pomoci u dětí se zvyšují: „Poprvé jsme měli rozhodčí i přímo ze záchranky a podle jejich názoru byly děti hodně šikovné."

Výsledky:

1. stupeň
1. místo 2. ZŠ J. Hradec
2. místo ZŠ Slavonice
3. místo 6. ZŠ J. Hradec

2. stupeň
1. místo 2. ZŠ J. Hradec
2. místo ZŠ Studená
3. místo 6. ZŠ J. Hradec