„Kurzy tentokrát probíhají po celý rok. Vhodné jsou pro žáky 2. stupně základních škol a středoškoláky, a to jako součást výuky nebo i mimoškolní aktivita," uvedla organizační a PR manažerka muzea Eva Florová. Zájemci mají na výběr ze čtyř variant. „Nabízíme základy fotografie, fotografický portrét a hru se světlem. Letošní novinkou je fotografování architektury a krajiny.

Kurzy se konají přímo v prostorách muzea, ale v rámci výuky se chodí také do okolí města. „Samotný kurz se koná vždy v jednom dni a trvá tři a půl hodiny včetně přestávek," upřesnila Eva Florová a dodala, že přizpůsobit je lze také dětem a mládeži s handicapem, pro které je zdarma.

Dobrou zprávu mají pořadatelé kurzů i pro ty, kteří se s fotografováním teprve seznamují a nemají vlastní přístroj. „Nabízíme možnost zapůjčení fotoaparátů a fotografické techniky," potvrdila manažerka s tím, že ti, kteří by se o fotografování rádi něco přiučili, ale měli by opodstatněný problém se na kurz dopravit, nabízí muzeum dojížďku lektora za kurzisty. „Každoročně je o kurzy velký zájem. Studenti se hlásí nejen místní, ale už jsme tady měli i školu z Prahy," zmínila Eva Florová.

Přihlášky je možné podávat telefonicky (384 362 459, 384 361 832) nebo přímo v muzeu.

Petra Jouzová