„Aktivity kampaně Dny zdraví vycházejí z předpokladu, že zdraví lze v širším pojetí chápat nejen jako absenci nemoci, ale jako celkový stav spokojenosti z hlediska tělesného, duševního i společenského," uvedla vedoucí projektu Zdravé město Dačice Hana Musilová. Kampaň odstartuje již zítra v 8 hodin turistickým pochodem a cyklovýletem od Sportovní haly v Dačicích. Pro zájemce jsou připraveny trasy od krátkých vycházkových v délce 2, 6, 8, 12 nebo 20 kilometrů až po celodenní cyklistické – 30, 50 nebo 70 kilometrů.

V týdnu od 6. do 11. října mohou zájemci zdarma navštívit ukázkové hodiny pravidelných cvičení, jako jsou jumping (trampolínky), cvičení na míčích, zdravotní cvičení pro muže i ženy, tai-chi, jóga, pilates či v poslední době oblíbená zumba.

Vyvrcholením kampaně bude Veletrh zdraví v městském kulturním středisku ve čtvrtek 11. října, kde se budou prezentovat poskytovatelé sociálních a zdravotních služeb na Dačicku.

Zájemci si budou moci po celý den nechat zdarma změřit tělesné hodnoty – tělesnou hmotnost, tlak, hladinu cukru v krvi, vyšetřit krev a podobně.

Dny zdraví v Dačicích.