Nyní tento záměr radnice začíná nabývat konkrétní obrysy. Ve středu schválili radní návrh zadání zakázky a nic tak nebrání tomu, aby byl vybrán dodavatel a mohlo se začít se stavbou.
„Chceme zde zúžit stávající jízdní pruhy ze současných 3,5 metru na 2,95. Tím se otevře prostor na odstavný pruh, kde by vznikla místa pro parkování na straně pod hradební zdí. Tam plánujeme i rozšíření chodníku," přiblížil úmysl města místostarosta Bohumil Komínek a doplnil, že pro zvýšení bezpečnosti chodců se počítá s vybudováním osvětleného přechodu s ostrůvkem v blízkosti schodů do Svatojánské ulice. To by mělo například žákům a jejich rodičům zlepšit přístup do 1. základní školy. Některá parkovací místa budou totiž přímo určená jen pro krátkodobé stání, takže odpadne problém s tím, kde zaparkovat při vyzvedávání dítěte po vyučování.
„Klasické parkování zde bude pro deset aut a dalších tři až pět míst zůstane vždy k dispozici na stání po dobu asi patnácti minut," vysvětlil Bohumil Komínek.
V této souvislosti město uvažuje o instalaci parkovacích stojanů kanadského typu pro každé místo zvlášť, kdy se po vhození mince rozsvítí na určenou dobu zelené světlo. To, že se bude dát na nábřeží zaparkovat si ale nepochvalují jen rodiče školáků Tuto možnost prý využije například i sportovní rybář Karel Samek. „Občas tam chodím na ryby a musím si vždycky všechno přinést pěšky. Pokud se tam bude dát nechat auto, tak to bude fajn," těší se.