Budovala se tam kvůli zajištění větší bezpečnosti původní křižovatky ve tvaru T, kde se v minulosti stala řada vážných nehod. Řidiči, kteří u Kuniferu krouží, poukazují na vyjeté koleje v místech za výjezdem na Dačice.
Například Pavel Jůza říká, že už od začátku se objevily  na povrchu trhliny.

„Jezdím tudy téměř denně do práce na skútru a bylo to krásně vidět. Teď už zde těžké kamiony vytlačily koleje," popsal motocyklista. Na problém již Ředitelství silnic a dálnic, které stavbu realizovalo,  upozorňoval i jindřichohradecký odbor dopravy. Podle jeho vedoucího Zbyňka Heřmana se o problému ví, ale je to záležitost mezi Ředitelstvím silnic a dálnic, zhotovitelem a projektantem.

Jak uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Nina Ledvinová, nyní se čeká na odborný posudek: „Vzhledem ke skutečnosti, že po dokončení přestavby křižovatky se začaly na části kruhového objezdu objevovat náznaky vyjetých kolejí, Ředitelství silnic a dálnic  zadalo zpracování odborného posudku nezávislou zkušebnou. V současné době probíhá zpracování odborného posudku a až na základě jeho výsledků a doporučení bude možno zaujmout konečné stanovisko a určit následný postup."