Ta podle policejní mluvčí Hany Millerové stavěla osobní vozidlo značky Volvo 
s rakouskou poznávací značkou u čerpací stanice na výpadovce na Suchdol. „Cizinec na znamení policisty k zastavení vozidla nereagoval a jel přímo na něho. Policista musel uskočit, aby ho auto nesrazilo," popsala nebezpečnou situaci Hana Millerová.

Podezřelý cizinec pak pokračoval v jízdě směrem na Novou Ves nad Lužnicí a v patách měl policisty.

„Zhruba dva kilometry za Českými Velenicemi řidič 
i spolujezdec vyběhli z auta, ale útěk se nezdařil a policisté je zadrželi. Oba aktéři však odmítli uvést, kdo osobní automobil řídil a prokázat svoji totožnost," uvedla policejní mluvčí s tím, že oba muži se také opakovaně odmítli podrobit dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy. Po zjištění, kdo v inkriminované době seděl za volantem volva, byl mladší z cizinců propuštěn z policejní cely. Řidič, který nakonec dechovou zkoušku podstoupil a nadýchal přes 2,2 promile, si vyslechl obvinění pro trestný čin násilí proti úřední osobě a trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Hrozí mu až čtyři roky odnětí svobody. Na Hradecku to ale není první případ, kdy řidič ohrožoval policistu. 

Před deseti lety skončil s vážným zraněním policista, který v nočních hodinách stavěl v Lásenici osobní auto. Když při noční službě 14. prosince 2005 slyšel relaci v radiostanici, že z Jindřichova Hradce směrem na Třeboň prchá řidič v kradeném autě, ani netušil, co se může stát. To už se přesunuli s kolegou do Lásenice. Václav Šnorek v reflexní vestě a s červeným světlem začal podle předpisů auto stavět. Řidič, který již měl za sebou honičku se strážníky v Jindřichově Hradci, se však vzdát nechtěl.

„Pořád auto mířilo na mě. Pak řidič přidal, já jsem ještě stačil udělat asi dva kroky do strany, ale auto mě nabralo," popisoval osudný zásah policista. Úkrok mu asi zachránil život, přesto v saltech přelétl přes vozidlo. Řidič ujížděl dál směrem na Vydří, zde nakonec i policisté našli havarované auto a u Borovan se jim podařilo následně dopadnout i pachatele. Policista nakonec musel pro zdravotní následky sbor opustit.

Známý je také případ jindřichohradeckého strážníka z roku 2004, který s kolegou dostal informaci, že jiné hlídce ujíždí opilý a nebezpečný řidič. Unikající auto se na rušné křižovatce u hospody ve Zbuzanech snažili zablokovat služebním vozem a strážník vyzval řidiče, který začal couvat, k zastavení. Když neposlechl a naopak se rozjel proti němu, začal střílet, z toho několikrát na již odjíždějící auto. Řidič utrpěl průstřel hrudníku a další poranění. V krvi měl 1, 29 promile.

Soud původně uznal strážníka vinným ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a ublížení na zdraví a uložil mu tři roky podmíněně na čtyři a půl roku a zákaz zaměstnání u policie na pět let. Po šesti letech krajský soud vyřkl osvobozující verdikt – nevinen.

Dramatický byl i zásah v roce 2012, kdy se skupina pachatelů v noci vloupala do freshopu v Halámkách. Službukonající policisté si při kontrole okolí všimli prodejny, která měla zhasnutou světelnou reklamu. Když přišli blíž, spatřili dvojici maskovaných pachatelů, kteří zrovna vynášeli ven lup a ukládali ho do dvou vozidel. Na výzvy k zastavení nereagovali a na místě se strhla přestřelka, jejímž výsledkem byli dva zranění policisté a jeden z pachatelů.

Zloději se do objektu dostali za pomoci motorové pily a na cestu porazili strom, aby zkomplikovali příjezd záchranným složkám.