Každý rok zasílají všechny zakládající obce dar nadačnímu fondu dačické nemocnice. Město Dačice nyní poskytne 51 849 korun.

Starosta Karel Macků zmínil, že díky těmto příspěvkům se daří ve spolupráci s vedením nemocnice peníze využít ve prospěch zlepšení zdraví pacientů. Letos budou finanční dary použity na zakoupení nového léčebného pohybového přístroje Redcord Workstation Profesional.

"Ten slouží k aktivnímu rozpohybování pacientů v rámci rehabilitace a je jediné zařízení určené k aplikaci léčebné metody Neurac. Zařízení bude sloužit pacientům přicházejícím na ambulantní pracoviště dačické nemocnice a v případě indikace rehabilitačním lékařem nemocnice také pacientům hospitalizovaným na lůžkovém oddělení nemocnice,“ dodal starosta.

Ředitelka nemocnice Miroslava Člupková vysvětlila, že stejný přístroj již používají v ambulancích fyzioterapeutů. „Je to závěsný systém, ve kterém je pacient vyvěšen tak, aby došlo k naprostému uvolnění svalů. Fyzioterapeut tak může lépe uvolňovat svalové napětí,“ objasnila s tím, že se jedná o známou terapii, která má dobré výsledky již řadu let. „Pacientům skutečně pomáhá,“ dodala.