Jak uvedl vrchní strážník Vladimír Školka, doposud se vůbec nikdo neozval. „Přitom jsme dali výzvy do médií i do našeho zpravodaje. Samotného mě to překvapuje. Vzhledem k tomu, že se jednalo o koncert umělecké školy, je předpoklad, že většinu publika tvořili hlavně rodiče a příbuzní žáků. To nebyla akce, kde by se sešli diváci nahodile," míní Vladimír Školka.

Poznamenává, že již několikrát na služebně skončil nález v podobě peněz, ale většinou se podařilo zjistit majitele a finance vrátit. „Také nešlo o tak vysoké částky, pohybovaly se většinou v řádech stokorun," doplnil vrchní strážník.

Peníze stejně jako ostatní nalezené věci musely do loňska města a obce uchovávat a poté propadly do jejich majetku. „Od letošního roku v souvislosti s novým občanským zákoníkem byla tato lhůta prodloužená na rok," zdůraznil Vladimír Školka s tím, že by se to nijak výrazně nemělo projevit, pouze bude potřeba větší prostor na uskladnění.

Peníze po uplynutí zákonem stanovené lhůty jdou do rozpočtu města a věci, které mají nějakou hodnotu se draží. „Většinou jdou do dražby jízdní kola, která se prakticky vždy podaří takto udat," dodal Vladimír Škola.
Připomenul velkou výhodu, že lidé mohou nonstop po celých 24 hodin odevzdávat nalezené věci na služebně městské policie, takže s tím nemají takové starosti, jako když je oddělení ztrát a nálezů někde na úřadu.