Na oslavách konce roku budou lidé letos asi šetřit, hotely mají stále volné kapacity

„Letos jsme se zaměřili na místní klientelu. Ještě v loňském roce k nám jezdily na oslavy konce roku skupiny cizinců, zejména z Rakouska, které hotel zaplnily. Kvůli sílící koruně však jejich zájem opadá. Teď máme hotel obsazený většinou českou klientelou asi z poloviny,“ vysvětlil ředitel třeboňského hotelu Zlatá hvězda Petr Šot.

Letos se v jejich hotelu zaměřili na nabídku lázeňských služeb, protože podle Šota lidé stále více touží po odpočinku a příjemné atmosféře víc než po bouřlivých oslavách spojených s alkoholem.

„Loni jsem byl na diskotéce na bowlingu ve Zlaté hvězdě a letos tam asi půjdeme zase,“ svěřil se devatenáctiletý Michal z Třeboně. Ale i ti o trochu starší mohou přijít také na silvestrovskou party do dalších prostor.
„Máme připravenou kapelu Zenit a občerstvení za vstupné dvě stě padesát korun. Zatím máme asi čtyřicet míst prodaných, ale kapacita je sto,“ upřesnil Šot.

Hotel Frankův dvůr v Jindřichově Hradci láká tradičně také zákazníky na loučení se starým rokem a vítáním nového pestrou nabídkou zábavy. Přesto však také, podobně jako v některých jiných ubytovacích zařízeních, zaznamenává úbytek hostů.

„Letos je zájem lidí trošku slabší než loni. Zřejmě se zde také projevuje světová krize, protože lidé asi víc šetří,“ vysvětlil provozní hotelu Roman Doležal. Podle jeho slov mají velký areál, takže pokud si ještě někdo rozmyslí na poslední chvíli, že chce strávit konec roku u nich, má celkem určitě šanci. Vstupné na velkou silvestrovskou show je zde 1290 korun, přičemž budou mít lidé k dispozi tři sály, kde si budou moci vybrat ze tří hudebních žánrů.