V sobotu 23. 9. se nedaleko dětského hřiště u parkoviště z Litvínovické ulice konala benefiční akce Běh za novým úsměvem klientů a přátel rozštěpového centra Praha. Cílem nebylo zvítězit, ale udělat dobrý skutek. Zájemci se mohli přihlásit a zaplatit dobrovolné startovné a přispět tak organizaci pomáhající dětem s rozštěpem rtu. Nejprve běžely děti od nejmladšího věku výše od 13.30 hodin po okruhu 950 metrů sami či v doprovodu rodičů.

Paní Jana Krupská přišla se synem a dcerou. "Chceme také pomoci," říká. Třídní učitelka druhé třídy ze Základní školy Pohůrecká v Českých Budějovicích Renata Heřmanová prozradila, že přišlo kolem patnácti spolužáků. "Chodí s nimi do třídy děvčátko s rozštěpem. Přišli ji podpořit," vysvětluje.

Se svými potomky se zúčastnilo také osm mužů z triatlonového oddílu Resolution Team. "Jsme rádi, že nás organizátoři pozvali," řekl Jan Bílek, předseda týmu.

Zdroj: Deník/Kamila Dufková

Osm sportovců vyrazilo v závodu dospělých na dvou a půl kilometrovou trasu ve 14 hodin. Před startem se malí i velcí běžci zúčastnili rozcvičky s osobní trenérkou Danielou Hajnovou. Kromě startovního balíčku si lidé mohli odnést také ceny.

Za slosovaná "šťastná čísla" dostal něco z dobrovolných darů každý. Pro děti bylo připraveno oblíbené malování na obličej. Podle organizátorky Mileny Hýrošové přišlo letos 218 lidí. "Je to o dost lepší než v loni, lidé si to mezi sebou asi řekli. Minule přišlo 137 běžců," srovnává organizátorka s prvním ročníkem. V tento den se stejný běh konal i v Chomutově.