Česká Kanada prezentuje svou nabídku v rámci výstavního prostoru Jihočeského kraje na 27. ročníku jednoho z nejvýznamnějších mezinárodních veletrhů cestovního ruchu ve střední Evropě Holiday Wolrd. Turistická oblast Česká Kanada se tady představuje společně s dalšími turistickými oblastmi a krajskými organizacemi a až do neděle bude na místě atraktivní doprovodný program v podobě hudebních a tanečních vystoupení. Jak zmínila produktová manažerka turistické oblasti Česká Kanada Petra Vacková, motto pro letošní rok zní „Jižní Čechy pohodové“.

"Region bude návštěvníky lákat prezentací založenou na vtipu, nadsázce a slovních hříčkách. Nepřehlédnutelnou dominantou celé expozice bude „strom fantazie“," popsala.

Petra Vacková také vysvětlila, s jakou nabídkou jela do Prahy Česká Kanada."Kolegyně z turistických informačních center budou návštěvníkům veletrhu nabízet tištěné materiály, především image brožuru Česká Kanada s podtitulem „Objevuj, zažij, miluj“, která uceleně představuje hlavní atraktivity oblasti," popsala.

Další tiskovinou je pak mapa výletních cílů, kde zájemci najdou 80 tipů pro své cesty Českou Kanadou. Petra Vacková zmínila, že nebudou chybět ani kapesní kalendáře pro sběratele či kalendáře akcí z měst Dačice, Jindřichův Hradec, Nová Bystřice a Slavonice na rok 2018.

"Zkušené kolegyně dokáží příchozím poradit také s výběrem ubytování, vhodné cyklistické trasy a kompetentně odpoví i na další dotazy týkající se České Kanady,“ vypověděla a upozornila, že Česká Kanada je atraktivní místo pro trávení aktivní dovolené. V zimním období nabízí především trasy pro běžecké lyžování. Ve zbytku roku láká hlavně na cykloturistiku, pěší výlety a unikátní historické památky.