K dispozici mělo být až dvě stě míst pro automobily, které však do dnešního dne parkují, kde se dá.
Původní termín zahájení stavby zbrzdilo jednání s památkáři. Ti měli výhrady například k umístění některých dřevin, což mělo za následek odklad zhruba o dva měsíce.

Jak však uvedl starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka, vyskytly se nové komplikace.
„S památkáři už je vše dořešené, i když dospět k nějakému rozumnému konsenzu bylo mimořádně složité a vyčerpávající. Teď ale řešíme otázku financování," konstatoval starosta s tím, že záležitost už sice jednou byla předložena radě, musela však být stažena.

„Problém je v tom, že projekt počítá s určitou cenou, ale my zatím nevíme, jaká bude skutečně vysoutěžená. Abychom mohli financování dořešit, musíme otočit běžný postup. Nejprve tedy vypíšeme soutěž a teprve potom rozhodneme, co jsme schopní udělat letos a co odložíme na příští rok. Na letošek totiž máme alokovánu částku milion korun, což podle předběžných výpočtů nebude na první etapu stačit," vysvětlil Stanislav Mrvka.

Nové možnosti parkování se přitom většina Hradečáků nemůže dočkat, jako třeba Stanislav Bursa, který provozuje internetový obchod. „Konečně se bude dát zastavit někde v dosahu pošty. Jezdím tam s balíky téměř denně a neustále riskuji pokutu," podotkl  hradecký obchodník.