Starosta Karel Macků zmínil, že projekt je rozdělen na čtyři části. První je zaměřena na informační systém městského úřadu, kdy má dojít k elektronizaci agend úřadu, což spočívá v modernizaci ekonomického systému, elektronizaci zasedání zastupitelstva. Druhá část se zaměřuje na takzvaný portál zaměstnance. Nejzajímavější pro samotného občana je třetí část projektu, která bude řešit například úplné elektronické podání, elektronické platby či rezervaci vstupenek. Čtvrtá část je zaměřena na zvýšení dostupnosti služeb, jako například moderní zabezpečení sítě úřadu, pokrytí celého úřadu WiFi či zřízení síťového úložiště.

V Dačicích se konal Den bez aut.
OBRAZEM: Dačice fandí elektromobilitě

S financováním by městu měla pomoci dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, o níž město žádá. „Předpokládáme, že projekt by mohl být v případě schválení žádosti realizován během konce roku 2017 a v průběhu roku 2018,“ zmínil starosta. Odhadované náklady na modernizaci úřadu činí celkem 14,5 milionu korun, z toho dotace je poskytována ve výši 90 procent způsobilých výdajů.

„V případě úspěšnosti této akce budou pořízeny technologie zajišťující vysokou dostupnost služeb. Dále by projekt přinesl úspory samotnému městu. Byly by například pořízeny technologie, které jsou v současné době pouze pronajímány,“ vyzdvihl Karel Macků.

Ilustrační foto.
V Dačicích roste podíl vytříděných odpadů