Zastupitelé nyní přijali dvě nové vyhlášky, které zakazují provoz výherních automatů a také prostituci. Jejich vznik podpořili samotní občané v referendu, které vyvolali zastupitelé Jan Toul a Květa Kulatá s cílem zabránit výstavbě kasina.

„Přijetí vyhlášek bylo naprosto v klidném duchu. Nic jiného vzhledem k výsledku referenda ani nezbývalo a obě byly schváleny jednomyslně," informoval starosta Dvorů nad LužnicíFrantišek Macho. Jaký to bude mít dopad na plánovanou výstavbu kasina na pozemku, který se nachází necelý kilometr za obcí ve směru na České Velenice, není jisté. „Soukromý vlastník zde dokončuje stavbu studny a chtěl zbudovat i elektrickou přípojku. Jestli bude pokračovat, to zatím nevíme," dodal.

Řešení, jak vše ukončit, nabídl na jednání zastupitelstvaJan Toul. Navrhl, aby obec daný pozemek odkoupila. „Bylo by to jedině fér vůči podnikateli, který zde již něco proinvestoval, když obec nejprve výstavbu kasina schválila a podpořila a následně přijala vyhlášku omezující hazard," uvedl již dříve pro Jindřichohradecký deník.

Zastupitelé se však s tímto návrhem neztotožnili a pět ze sedmi přítomných hlasovalo proti koupi inkriminovaného pozemku. „Pan Toul své argumenty neprosadil. My jsme tento výsledek předpokládali," uzavřel starosta.

Petra Jouzová