Zástupci odborů se v uplynulých týdnech dohodli s vládními představiteli na finální verzi zákona, který, pokud ho schválí poslanecká sněmovna, by měl začít platit už od příštího roku.

Zásadní výhodou předdůchodu je hlavně fakt, že jeho čerpání nebude mít žádný vliv na výši řádného starobního důchodu.

Až pět let by totiž měl být vyplácen z peněz, které zaměstnanci naspoří jeho zaměstnavatel ve formě každoročního benefitu. Částka, kterou by takto firmy mohly pro svého zaměstnance uvolnit, byla určena na 36 tisíc korun pro těžce manuálně pracující ve zvlášť namáhavých profesích a 30 tisíc korun pro všechny ostatní. Tuto částku bude možno si odečíst z daní.

Otázkou ale zůstává, nakolik budou chtít zaměstnavatelé tuto možnost využívat. V současnosti je trend spíše opačný a kvůli celkově špatné ekonomické situaci se od zaměstnaneckých výhod spíše upouští.

„Jediný benefit, který našim lidem nyní poskytujeme, jsou stravenky na oběd. Dříve jsme se snažili i přispívat na důchodové pojištění, ale nově příchozí již tuto výhodu nemají,“ uvedla Šárka Prokešová z personálního oddělení Kasalovy pily v Jindřichově Hradci.

Podobná je praxe ve většině větších podniků v okrese, tradičně nejrozšířenějším příspěvkem ke mzdě jsou hlavně stravenky.

„Na důchodové pojištění v současnosti našim zaměstnancům nic nepřispíváme, i když nevylučuji, že by to někdy v budoucnu nemohlo být jinak,“ potvrdil obchodní ředitel jindřichohradecké likérky Fruko Schulz Ladislav Kremlička.

Mnoho lidí by však možnost odejít do penze dříve uvítalo, zejména těch, jejichž zaměstnání je fyzicky extrémně náročné.

„Pracuji v lese a ve čtyřiceti letech mám prakticky odrovnaná záda. Že bych se měl s motorovou pilou ohánět celý den ještě v pětašedesáti, si vůbec nedovedu představit. V nějaký předdůchod ale vůbec nedoufám, pracuji totiž na živnostenský list a peníze mi nemá kdo uspořit. Myslím, že to bude spíše záležitost velkých podniků nebo těch, kteří pracují ve státním,“ stěžuje si Pavel Klimeš z Třeboně.

Paradoxně by tak mohlo dojít i k situaci, že do předdůchodů nebudou odcházet těžce pracující, kteří často pracují sami na sebe nebo v malých firmách, ale úředníci, jejichž pracovní podmínky budou ošetřeny kolektivní smlouvou.