To vzbudilo údiv nejen u podnikatelů, jež mají v jejím bezprostředním okolí své provozovny, ale také u lidí, kteří jsou běžně zvyklí touto spojnicí mezi nábřežím Ladislava Stehny a náměstím Míru procházet.

Jednou z nich je i Svatava Papajová ze Studnic, která pracuje v Jindřichově Hradci jako administrativní pracovnice.

„Když potřebuji něco zařídit na náměstí, tak nechávám auto většinou na Parkánech nebo u Jitřenky a jdu pěšky. Docela mě překvapilo, že to ještě není hotové. Myslela jsem, že to bude dřív," podivuje se.

Důvody, které ke zdržení vedly, vysvětlil jindřichohradecký místostarosta Bohumil Komínek. „Zaměstnanci energetické společnosti mající na starosti uložení elektřiny a plynu nastoupili o něco později, než bylo dohodnuto. Na dva týdny proto byly práce úplně přerušeny," uvedl příčinu zdržení místostarosta a dodal, že se situací byli seznámeni i radní, kteří schválili posunutí termínu.

Nyní se prý ale stavba opět rozjela a je těsně před dokončením. „V současné době se ještě dodělává živičný povrch, na který se budou ukládat kamenné kostky. Na dláždění byly v harmonogramu vyčleněné tři týdny, takže konečný termín je 6. července. Já ale věřím, že se to stihne dříve," slíbil Bohumil Komínek s tím, že 7. července v 10 hodin bude Svatojánská ulice v každém případě otevřená veřejnosti.