Parkoviště jihlavského obchodního centra City Park připomíná noru. Jak z takové nory dostat auto, které se zrovna porouchalo a je nepojízdné? Je to velmi obtížné.

„V úterý jsem nechala auto zaparkované v nejspodnější části City Parku. Bohužel se mi tam ale porouchalo. Kdybych neměla kontakt na servis, nemám tušení, jak bych situaci řešila a dostala auto ven. Naštěstí si ale dokázali poradit,“ popsala Jana Přikrylová.

Vůz odtahové služby se totiž do garáží obchodního centra nevejde, jednoduše je příliš vysoký. Technik na místě zjistil, že auto je nepojízdné a bude je třeba dostat do opravny.

Jedinou možností je boční vchod

„Zavolala jsem do City Parku a poptala se, jak vůbec tuhle situaci řeší. Odpověď zněla, že jediná možnost, jak odtud auto dostat, je dotlačit je k bočnímu vchodu. K tomu se pak z Tovární ulice dostane i odtahová služba,“ vysvětlila majitelka autoservisu Jana Červinková.

Nepojízdné auto stálo asi pět metrů od bočního vjezdu do garáží. Pokud by ale zůstalo stát třeba v prvním patře garáží, situace by byla složitější.

„Kdybych zůstala viset v prvním podlaží, opravdu netuším, jak by se sitace řešila,“ zamyslela se Jana Přikrylová.

„Když je v parkovišti karambol, dá se to řešit jedině tak, že se auta vezmou na lano,“ popsal ředitel městské policie Jan Frenc.

Strop však není příliš nízký jen pro odtahovou službu, ale třeba i pro hasiče. „Ptala jsem se, co by v City Parku dělali, kdyby začalo v parkovištích hořet.

Prý tam mají hydranty, hasičská auta se tam ale nedostanou,“ řekla majitelka autoservisu Jana Červinková.

Podle vedení centra jsou parametry parkoviště pro zákazníky v pořádku. „Vše je v souladu s příslušnými normami,“ uvedl ředitel City Parku Pavel Henzl.