Radní nyní souhlasili s novým zaktualizováním Programu regenerace Městské památkové rezervace Jindřichův Hradec a doporučili zastupitelům jeho schválení.

„Pracovní skupina navrhla zařazení dvou nových domů," informovala tisková mluvčí jindřichohradecké radnice Karolína Průšová. V budoucnu by tak mohly být poskytnuty dotace z Programu regenerace na rekonstrukce také objektům čp. 66, kde sídlí restaurace U Šmiků a dům čp. 68 v přilehlé postranní uličce, která spojuje ulice Panská a Kostelní.

Podle starosty Stanislava Mrvky jde o velmi důležitý dokument. „Podle něho pak žádáme o finanční prostředky na příslušném ministerstvu," zmínil.

Město takto vytváří databázi v oblasti památkové péče. „Ta je dle hodnocení ministerstva kultury a národního památkového ústavu jedna z nejlepších v republice, protože ji neustále aktualizujeme. Proto také získáváme největší finanční prostředky, které pak předáváme soukromým držitelům těch objektů. Je to jedna z věcí, která je v Jindřichově Hradci velmi dobrá," vyzdvihl starosta.

Petra Lejtnarová