Od září by již rodiče, kteří své ratolesti vysazují u 3. základní školy, měli mít k dispozici speciální odstavný pruh, kde by bez rizika pokuty mohli zastavit.„Když přijíždějí do školy a vysazují tam své děti, tak dnes prakticky porušují zákon, když se postaví minimálně jedním kolem na chodník , což by neměli," upozornil místostarosta města Bohumil Komínek. Také proto se zde město rozhodlo vybudovat odstavný pruh, který všem zajistí možnost bezpečného zastavení. „S touto úpravou se počítalo již v době, kdy byl opravován plot kolem školy. Ten byl posunut tak, aby se tam odstavný pruh vešel," vysvětlil místostarosta.

Město již dokonce vybralo zhotovitele stavby, kterým bude I. Kamenická stavební a obchodní firma, která nabídla nejvýhodnější cenu a akci provede za 824 494,71 koruny bez DPH. Vybudování nového pruhu by mělo být hotové do 28. srpna. „To znamená, že v září by již rodiče měli mít možnost ho plně využívat," potvrdil Bohumil Komínek. Podle jeho informací by se tam měla vejít přibližně čtyři auta najednou, což by mělo být v danou chvíli dostačující.

„Jsme za to velice rádi jak my, tak rodiče, kterým to usnadní každodenní vožení dětí, a dosud neměli kde zaparkovat," říká ředitel 3. ZŠ Ladislav Chocholouš.

Tyto úpravy v okolí 3. základní školy v Jindřichov Hradci jsou zároveň součástí plánu kompletní rekonstrukce celé Jarošovské ulice. „Není to nová záležitost. Celý ten projekt je udělaný tak, že by tady v budoucnu mohla být zřízena pěší zóna," ozřejmil místostarosta.

Petra Jouzová