Skvělou neděli plnou her, soutěží a zábavy spojenou se křtem letošních mláďat si pro ně připravil zoopark Na Hrádečku u Horní Pěny.

Do posledního místečka nabité parkoviště a zástupy tlačící se už hodinu po obědě u vchodu dávaly tušit, že tuto možnost jak strávit nedělní odpoledne, si opravdu nechal ujít jen málokdo.

Ostatně, jak poznamenala spolumajitelka zooparku Romana Albrecht Lišková, která se proplétala mezi návštěvníky s megafonem a poutavě vyprávěla o svých svěřencích, na nezájem si zde při podobných příležitostech opravdu nemohou stěžovat.

„Letos jsme pořádali už dětský den a dorazila zhruba tisícovka lidí," podotkla nadšená chovatelka a pohled na proudící davy rodin s dětmi značil, že toto skóre se možná tentokrát podaří i překonat.

Přesto ale nikomu nebylo těsno, protože zoopark se neustále rozrůstá a plocha, na níž se rozkládá, je opravdu úctyhodná.

„V současné době tu máme na devadesát druhů zvířat a přistavujeme další výběhy. Usilujeme o status zoologické zahrady a středu očekáváme návštěvu, která nás bude hodnotit," poodhalila Romana Albrecht Lišková.

Kromě samotné prohlídky zooparku, která by jistě sama o sobě stála za to, toho ale včera čekalo zejména na děti mnohem více. Soutěžily v nejrůznějších disciplínách, chybět nemohlo malování na obličej nebo nafukovací skluzavka. Ty odvážnější, jako například Natálka Štecherová, si vyzkoušely i jízdu na velbloudu. Její dědeček, s nímž přijela až z Bechyně si také pochvaloval. „Určitě to stálo za ten výlet. Škoda jen, že některé věci ještě nejsou dokončené, ale chápu, že všechno se musí dělat postupně. Takhle se sem budeme muset vydat znovu," podotkl.