Celkem 680 tisíc korun na podporu kultury a zájmových činností, 550 tisíc na volnočasové aktivity mládeže a 8,9 milionu korun na sport je v letošním roce připraveno rozdělit město.

„Žádosti na sport a na děti bude odbor školství přijímat od 17. do 31. ledna, žádosti na kulturu potom půjdou přes odbor kanceláře starosty od 20. ledna do 3. února," vysvětlila mluvčí radnice Karolína Průšová.

Dodala, že je potřeba si tyto termíny důkladně ohlídat, a také zmínila, že žádosti před nebo po termínech nebudou přijímány. Kulturu navíc dále podpoří téměř dva a půl milionu korun určených v rozpočtu města na konkrétní opakující se akce.

V loňském roce město vyhradilo 9,2 milionu na sport, 550 tisíc korun na volnočasové aktivity mládeže a 590 tisíc na kulturu a zájmovou činnost (vyjma stálých příspěvků z rozpočtu). Skutečné čerpání dotací ani v jednom z případů nebylo stoprocentní.

„U sportu zbylo nevyčerpaných zhruba 12 tisíc korun na ocenění za reprezentaci, u mládeže a volnočasových aktivit se nerozdělilo 52 tisíc určených na majetek a u kultury a zájmových činností organizace vracely dohromady 25 tisíc z důvodu neuskutečněných akcí," dodala Karolína Průšová.