Se současným provozovatelem totiž bude ukončena nájemní smlouva. „Rada města rozhodla, že nájem bude ukončen dohodou, a ne tedy výpovědí, k datu 15. června. Mezitím bude vypsané nové výběrové řízení. Kulturní dům by pak měl od 1. července fungovat dál,“ vysvětlil starosta Jan Kronika.

Provozovatel Music Clubu Pyramida Jakub Čechánek podle starosty navrhl sám ve své písemné žádosti, aby mohl kvůli nasmlouvanému programu ukončit nájem koncem června. Polovinu června radní stanovili pro případ, že by byl vybrán jiný zájemce, tak aby měl současný pronajímatel čas na předání prostor a 1. července mohlo být zase pro veřejnost otevřeno.

„Když vyrovnám pohledávku vůči městu, přihlásím se do výběrového řízení, kde navrhnu svůj nájem. Ale nebude to o sto procent vyšší, jak po mně písemně požadovalo vedení města před tím, než došlo k jednání o výpovědi, kterou jsem dostal, protože jim nájem ještě dlužím,“ uvedl současný nájemce Jakub Čechánek.

Jak už uvedl Deník minulé pondělí, dlužné nájemné je důsledek prodělečného koncertu skupiny Chinaski, za který musel Jakub Čechánek zaplatit předem.

Podle jeho slov by takové navýšení nájmu znamenalo roční částku kolem tří set tisíc korun plus úhrada energií, což by bylo podle něj při provozu čtyřikrát za měsíc neúnosné. „Za sedm let, co zde podnikám, jsem do prostor investoval kolem jednoho a půl milionu korun. Pokud by se našel jiný zájemce, možná bychom se domluvili na ceně za odkoupení vybavení a úhradu za malby na stěnách. Jinak bych musel podle nájemní smlouvy vše uvést do původního stavu,“ dodal Jakub Čechánek.

Není ani vyloučené, kdyby se nikdo na vyhlášení pronájmu neozval, že by kulturní dům provozovalo město samo. „Rozhodně nechceme nikomu škodit ani kulturní dům zavřít. Chceme, aby měla mládež možnost zábavy přímo ve městě i nadále,“ uzavřel Jan Kronika. O nových podmínkách budou radní ještě jednat.