V průmyslové zóně v Rybářské ulici již od ledna funguje nový sběrný dvůr, který nahradil původní místo v Novohradské ulici. Nyní bylo dokončeno i kompletní zázemí a celý areál Technických služeb města Třeboň se představil veřejnosti. „Nový areál je komfortnější jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance," vyzdvihla tisková mluvčí třeboňské radniceJitka Bednářová.

Podle vyjádření třeboňského místostarostyZdeňka Mrázese vše začalo realizovat asi před pěti lety, kdy město odkoupilo za přibližně devatenáct milionů korun od rybářů areál v Rybářské ulici včetně objektu, který dříve sloužil k ubytování. „Následovalo vybudování páteřní komunikace a výstavba sběrného dvora za zhruba 17 milionů," dodal.

Ke kompletnímu dokončení areálu zbývalo zrekonstruovat administrativní budovu, což se letos podařilo. Objekt byl zateplen, došlo k výměně oken a k různým dispozičním úpravám jak v přízemí, tak i v patře. „Byl vybudován i bezbariérový přístup do kanceláří a venku došlo k úpravě zeleně a parkoviště," vyjmenoval. Tyto práce byly hrazeny z rozpočtu města, a to částkou necelých osmi milionů korun.

Dalších zhruba 7 milionů investovaly Technické služby z vlastních prostředků, a to na výstavbu vytápěné opravárenské haly s montážní jámou pro nákladní vozidla a sociálního zázemí. „Technické služby na své náklady zrekonstruovaly i další objekt, který bude sloužit jako truhlárna a sklady," objasnil Zdeněk Mráz.

„Úsilí i prostředky, které jsme do toho vložili, byly nemalé. Město ale podle mě stabilizovalo svou firmu," míní jednatel Technických služeb Vladimír Janíček.

Významné je stěhování Technických služeb ale i tím, že se na něj čekalo víc než dvacet let. „Tímto se naplnily sliby, že se jednou přestěhujeme do lepších podmínek. Teď konečně jdeme z těch provizorních do prostor odpovídajících 21. století," vyzdvihl Vladimír Janíček.Samotné stěhování by mělo zabrat čtyři dny do 20. října. „Je to naplánované na víkend tak, aby se co nejméně narušil provoz," objasnil jednatel. V areálu pod světskou hrází ještě i tak zůstanou posypové materiály, které tam budou připraveny na zimu a budou distribuovány odtud, čímž se ušetří za jejich převoz do nového prostoru.

I tak ale ještě není celá rekonstrukce areálu a budování hotové. V příštím roce zbývá ještě dodělat kóje pro sypké materiály a také zpevněné plochy.

Petra Jouzová