Odvolat jej chce opoziční TOP 09. Pavel Vejvar byl v nedávné době souzen za ohrožení pod vlivem návykové látky poté, když jej začátkem května zastavila nad ránem hlídka policie a naměřila mu úctyhodné dvě promile alkoholu v dechu.
Místostarosta již několikrát avizoval, že za tento prohřešek přijme politickou zodpovědnost. Dodnes však s žádným vyjádření nepředstoupil před zastupitelstvo ani městskou radu.
Právě na příštím jednání zastupitelstva měl podle svého slibu místostarosta konečně zaujmout stanovisko. S jeho sliby však už dochází některým zastupitelům trpělivost. I to byl jeden z důvodů, aby se ve čtvrtek večer sešli členové jindřichohradecké TOP 09. Závěry, které vzešly z jejich jednání, jsou prý jednoznačné a shodli se na dalším postupu. Informoval o tom jindřichohradecký zastupitel za TOP 09 Vojtěch Duba.
„Nezávisle na tom, zda se pan místostarosta vyjádří nebo ne, navrhneme jako bod jednání hlasování o jeho odvolání. Času na to, aby nějaká opatření přijal sám, měl už dost," potvrdil včera Jindřichohradeckému deníku Vojtěch Duba.
Pavel Vejvar se podle svých vlastních slov jednání zastupitelstva zúčastní. V pondělí se po téměř dvouměsíční pracovní neschopnosti vrátil zpět do úřadu.