Po střetu dvou aut zůstala silnice kvůli záchranným pracím a následně vyšetřování nehody uzavřena. Provoz bude zhruba do 14.15 hodin veden přes objížďku po staré dolnodvořišťské silnici.

Podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů na místě zasahovali profesionální hasiči z Kaplice a dobrovolná jednotka z Vyššího Brodu.

U Jenína skončilo auto otočené na střeše.
U Jenína skončilo auto otočené na střeše. Řidička se nezranila

"V autech cestovali pouze řidiči. Hasiči jim poskytovali do příjezdu záchranné služby předlékařskou péči. Poté si je převzali zdravotníci. Resuscitace jednoho z řidičů však byla neúspěšná. Druhý byl transportován do nemocnice," uvedla Vendula Matějů.

Dle policiejního mluvčího Miroslava Doubka se na hlavním tahu na Dolní Dvořiště střetla dvě osobní auta značky BMW. "Řidič jednoho z nich na místě podlehl zraněním a druhý byl ve vážném stavu letecky transportován do českobudějovické nemocnice," sdělil.

Pokračoval, že přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů a kriminalistů. "K objektivnímu posouzení všech skutečností tímto žádáme každého, kdo byl svědkem uvedené nehody, případně by měl k objasnění uvedené události další důvodné informace, aby je sdělil českokrumlovským policistům na telefonním čísle 974 232 111, případně cestou policejní linky číslo 158," vyzývá policejní mluvčí. 

Usmrcený řidič se stal v tomto roce již bohužel třináctou obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích.

Majestátní českokrumlovská stavba se na chvíli přebarví do zelena. Nikoli barvou, ale světlem.
Svatý Vít bude mít zelenou fasádu

Podle informací mluvčí jihočeské záchranné služby Petry Kafkové v 11:37 hodin převzali operátoři záchranky tísňovou výzvu o střetu dvou osobních vozidel u obce Bujanov. Na místo vyjely dvě posádky záchranné služby a vzlétl i vrtulník LZS Bechyně.

"Záchranáři na místě nalezli dva zraněné muže. Jeden zůstal po nárazu zaklíněn ve vozidle a došlo u něj k selhání základních životních funkcí. Přes okamžitě zahájenou neodkladnou resuscitaci se nepodařilo tohoto pacienta zachránit. Zemřel na místě na následky těžkých mnohačetných zranění neslučitelných se životem," popsala.

Druhý muž byl dle jejích slov při vědomí, při střetu utrpěl závažná mnohačetná poranění, která ho bezprostředně ohrožovala na životě. "Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče byl pacient v kritickém stavu letecky transportován na anesteziologicko- resuscitační oddělení Nemocnice České Budějovice. Nikdo další nebyl při nehodě zraněn," doplnila.

Na křižovatce před Dolním Dvořištěm se i v minulosti staly vážné dopravní nehody. 

V roce 2011 zde zemřela po střetu dvou aut jedna žena.

Před Dolním Dvořištěm havarovalo dvě osobní auta. Tři osoby se zranily, dvou se ujala záchranka, jednu osobu transportoval vrtulník do nemocnice.
Havárie u Dvořiště: Jedna ze tří zraněných žen dnes zemřela