Ta se totiž podle mluvčí městského úřadu Jitky Bednářové probojovala do finále soutěže O nejlepší školní oběd. Klání pořádala čtvrtým rokem Všeobecná zdravotní pojišťovna a Společnost pro výživu. „V letošním ročníku bylo přihlášeno 88 jídelen, které splnily potřebná kritéria. Deset z nich bojovalo v celorepublikovém finále a třeboňská jídelna skončila na čtvrtém místě," uvedla Jitka Bednářová.

V zadání bylo uvařit zdravé a chutné jídlo o třech chodech, přičemž součástí hlavního chodu byla drůbež. Podmínkou bylo, že je jídlo zařazované do jídelníčku a muselo se vejít do finančního limitu. Třeboňský tým ve složení  Emil Chejn, Pavlína Staňková a Zuzana Schneiderová nachystal menu složené z kukuřičného krému, kuřecího hamburgeru s hráškovým pyré a jablečného mlsu. A jako jediný prezentoval  bezlepkové jídlo.

Příspěvková organizace města Školní jídelna – Centrum Třeboň se teprve v březnu letošního roku sloučila se Základní školou Na Sadech. Pro účast v soutěži se nový provozovatel jídelny rozhodl po určitém váhání. „O této možnosti jsme slyšeli na jednom ze školení, které jsme absolvovali po sloučení jídelny s naší školou. Nejprve jsme si říkali, že bychom to někdy mohli zkusit. Nakonec jsme se odhodlali a naši kuchaři vařili jako z partesu," říká ředitelka školy Jana Polčáková.