Spolkový dům Slavonice na letní sezonu totiž rozšířil nabídku služeb Návštěvnického centra právě o tuto půjčovnu. Podle manažera vzdělávacích programů Spolkového domu Michala Rumana jsou připraveny také tři elektromobilní okruhy v regionu Graselových stezek, kterými se turisté dostanou ze Slavonic ke stezkám v Českém Rudolci, v Nové Bystřici a ve Vratěníně.

„Vytipované okruhy pro elektromobilitu umožní ze Slavonic poznat i vzdálenější Graselovy stezky a úchvatná místa v krajině, bez nutnosti použít auto," přibližuje jeden z přínosů půjčovny Michal Ruman.

Pokračuje, že trasy elektromobilních okruhů nevedou jen kolem přírodních zajímavostí a krás kraje, ale také místy, která poskytují ověřené služby, tedy občerstvení, ubytování, servis, dobíjení elektrokol a skútrů, úschovu a podobně.

Půjčovna ve Slavonicích nabízí dva e-skútry a díky spolupráci se zámkem Český Rudolec také čtyři elektrokola.

„Ceník půjčovného je nastaven tak, aby umožnil kratší i delší výlety – půjčujeme na půl dne i na tři dny," doplňuje Michal Ruman. Například na půl dne vyjde půjčení kola na 250 korun a skútru na 400 korun. Na celý den je půjčovné o stovku dražší.

Půjčit kolo nebo skútr si může osoba starší 18 let, musí předložit občanský průkaz a obsluha ověřuje totožnost i druhým dokladem. Záloha činí 1000 korun.

Rovněž na zámku v Českém Rudolci funguje půjčovna horských elektrokol a je možné si i pronajmout na delší výlety minibus s přívěsem na e-kola.