Jak uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, nejdříve byla k nehodě vyslaná profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné. Když ale hasiči na místě zjistili, že se nejedná o klasickou silniční nehodu, byli povoláni jako posilová jednotka i jejich českobudějovičtí kolegové.

"Jednalo se o havarovaný osobní automobil, jehož řidič nezvládl řízení, vyjel ze silnice a skončil až po střechu v rybníce. Řidič ještě stihl a zvládl oknem z potápějícího se auta vylézt. Nemáme informaci, že by byl zraněn," popsala Vendula Matějů.

Čtěte také: Policista vytáhl řidiče z potápějícího se auta

Z auta vytékaly provozní kapaliny a bylo ho nutné vyprostit z vody ven.
Proto přijeli budějovičtí profesionální hasiči s automobilovým jeřábem, člunem a vybavením pro zásahy ve vodě.

"Potápěči a hasiči v suchých oblecích auto ve vodě zajistili a připravili na vytažení tím, že za kolo vozu natáhli látkový popruh. Policisté mezitím silnici v místě nehody zcela uzavřeli. Krátce před půl druhou odpolední bylo BMW vyproštěné z vody, když hasiči auto navijákem přitáhli nejprve ke břehu a následně vytáhli až na silnici," doplnila Vendula Matějů.

Podle policejního mluvčího Milana Bajcury vše začalo, když oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že sjel do rybníku Malý Machovec, nedaleko obce Čejkovice.

"Na místě se ukázalo, že řidič osobního vozidla tovární značky BMW X6 jel ve směru od Čejkovic na Jaronice, kdy po projetí ostré levotočivé zatáčky, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavebnímu a technickému stavu pozemní komunikace, vyjel ze silnice a s vozidlem skončil v rybníku. Poté otevřeným okénkem vylezl ven a čekal na příjezd záchranářů na střeše auta," popsal Milan Bajcura.

Předběžně byla škoda stanovena na 200 tisíc korun.

"Všem řidičům, kteří se pohybují v ostrých zatáčkách mezi obcemi Čejkovice, Jaronice a Dubné, připomínáme, že poloměr je velmi ostrý a pokud řidič nezmírní rychlost jízdy, může to mít obdobné následky. V těchto místech havarovaly již desítky řidičů dvoustopých i jednostopých vozidel," zdůraznil Milan Bajcura.