„Nedostatky, uvedené jako důvod k výpovědi smlouvy, se mi zdají neadekvátní. Byl jsem ubezpečen, že byly již napraveny. Samozřejmě to mělo být provedeno v uvedené lhůtě,“ řekl starosta Jan Váňa.

Nedostatky jsou již napraveny, o obnovení smlouvy se uvažuje, ale za jiných podmínek.

„Nedostatky, uvedené jako důvod k výpovědi smlouvy, se mi zdají neadekvátní. Byl jsem ubezpečen, že byly již napraveny. Samozřejmě to mělo být provedeno v uvedené lhůtě,“ řekl starosta Jan Váňa.

Podle něj však ze smlouvy vyplývají pro informační středisko pouze povinnosti, ale žádné výhody. „Nyní zvažujeme, zda smlouvu obnovit, ale za podmínek, aby byla vzájemně výhodná. Vedení statistiky je většinou placená záležitost,“ doplnil starosta. Dodal, že odstoupení od smlouvy město ohledně turistiky nepoškodí.

Pro návštěvníky by se nic zásadního měnit nemělo kromě zeleného označení s bílým „i“ uprostřed.

CzechTourism je oficiální reprezentační agentura naší země v zahraničí. Mimo jiné předává podklady a podněty pro články zahraničním novinářům. „Agentura organizuje na své náklady například poznávací cesty pro novináře ze zahraničí. Články, které ve své zemi napíší a publikují, potom z CzechTurismu na vyžádání posílají na místa, o kterých je psáno,“ upřesnila vedoucí oddělení cestovního ruchu Informačního střediska v Jindřichově Hradci Zuzana Bedrnová. Dodala, že si všechny články archivuje.

Proč tolik zmatku?

„Kontrola zjistila mimo jiné, že nebyla vedena statistika návštěvníků, obsluha nebyla schopna odpovědět na dotazy ohledně aktualizace databází informací, v otevírací době uvedené na webových stránkách bylo zavřeno a otevírací doba uvedená na dveřích byla odlišná od té uvedené na internetu,“ vysvětlil ředitel regionálního odboru CzechTourismu Petr Kratochvíl.

„Otevírací dobu jsem na webových stránkách opravila hned po první kontrole,“ uvedla třeboňská pracovnice Tereza Matušková. Některé připomínky se pokusila napravit, ale s dalšími si nevěděla rady, protože vyjádření dostal ředitel. V současné době jsou připomínky napravené.
Podobné kontroly probíhaly i v ostatních infocentrech. „Podmínky zahrnují standardní činnost. Není v nich nic, co by celoroční infocentrum v naší destinaci nemohlo splnit,“ řekla Zuzana Bedrnová. Podle ní smlouva s agenturou není práce navíc.

Více k tématu:

12. 5. Infocentrum v Třeboni je bez certifikátu