Čtyřicet procent čtenářů by dalo přednost pravici a jen osm procent chce dát hlas nějaké nové tváři české politiky. O výraznou osobnost či nové uskupení by mělo zájem procento čtenářů a na osvědčeného politika nesázel nikdo.

Sláva Rejthar z Horní Pěny říká, že by rád volil slušné a pracovité politiky, kteří nemyslí jen na svoje blaho, ale na blaho prostých občanů. „Vím, že jsem fantasta a snílek a že zase možná ostrouhám a skočím někomu na lep," připustil. Také Pavel Trsek ze Suchdola nad Lužnicí ví zatím zcela určitě, že půjde volit. „Jen  ještě nejsem úplně rozhodnutý. Při výběru se snažím sledovat facebook i televizi a docela se mi zamlouvá ANO s Andrejem Babišem. Ale uvidíme."

Otočí nadcházející předčasné parlamentní volby opět kormidlem, nebo na Jindřichohradecku znovu zvítězí oranžová před modrou, případně přijde nějaké překvapení? Na to si budeme muset počkat do 26. října, kdy se po dvoudenním maratonu volební místnosti uzavřou.

Při parlamentních volbách v roce 2010 dostala na Jindřichohradecku ČSSD přes 23 procent hlasů. Ale ne všechna větší města regionu v tomto byla zajedno. V Třeboni zvítězila ODS a ve Slavonicích byli v těsném závěsu za ČSSD (25 procent hlasů) komunisté.

Jak volilo Jindřichohradecko do parlamentu v roce 2010.

Jak Jindřichohradecko volilo v roce 2010.