Lukostřelečtí nadšenci Jaroslava Zelenky zde totiž pořádají akce pro veřejnost, kde si pod vedením zkušených instruktorů můžete vyzkoušet střelbu z luku a stát se na chvíli severoamerickým indiánem. Čeká na vás lukostřelecká trať s terči. Pokud by se vám lukostřelba zalíbila, můžete si domluvit individuální lekce, popřípadě strávit několik dní v jejich rezervaci, neboť indiáni Zelenkovi nabízejí pro svůj kmen také ubytování.

A jak se vlastně pracující rodinka z Jindřichova Hradce ocitla uprostřed přírody s toulcem na zádech? Myšlenka tohoto tréninkového střediska vznikla zhruba před deseti lety, kdy se Jaroslavu Zelenkovi zalíbili právě severoameričtí indiáni.

„Začal jsem si vyrábět zbraně sám, abych mohl také závodit,“ říká Jaroslav Zelenka, který se pak dokonce rozhodl pořádat závody vlastní. Ty nyní patří k nejnavštěvovanějším v republice. Manželka Marie s dcerou Anežkou absolvovaly instruktorský kurz, a získaly tak osvědčení předávat tento netradiční koníček i mezi další lidi – indiány.

Iveta Vidová