Jsou lidé, kteří ani v zimě neodloží svůj bicykl do stodoly. S těmito cyklisty, kteří bez ohledu na počasí usedají na kolo, se dá i nyní v hojném počtu setkat na hlavním tahu od Staré Hlíny do Třeboně. Především dříve narození jezdí do města na kole za nákupy.

„Pokaždé, když tudy jedu, tak potkám nějakého seniora na kole. Já bych do takového provozu na kolo nesedl," míní Josef Pufr z Jindřichova Hradce.
Vzhledem k silnému provozu zde vedení třeboňské radnice již několik let usiluje o vybudování stezky podél silnice, která by spojila město a místní části Stará a Nová Hlína. A její první část již nyní mohou řidiči vidět v lesním úseku od židovského hřbitova až k takzvanému hadímu křížku.
Podle místostarosty Třeboně Zdeňka Mráze se jedná o část, která vede lesem v majetku města. „V tuto chvíli jsou již i výkupy pozemků od občanů, aby bylo možné stezku napojit na nově rekonstruovaný most z Vodárenské ulice. Pokud dobře dopadnou jednání s ředitelstvím silnic a dalšími subjekty, mělo by být propojení od hadího křížku po hraně pole podél silnici až k zářezu na most," říká Zdeněk Mráz.
Věří, že se vedení města povede dotáhnout úspěšně do konce zatím „nekonečná" jednání s Lesy ČR, aby bylo možné stezku navázat od již zmíněného židovského hřbitova do Nové Hlíny.
V poslední fázi by se cyklisté mohli dočkat protažení do Staré Hlíny s tím, že by stezka měla být umístěna pod svodidly. Právě v tomto úseku letos v lednu po nočním střetu s autem zemřel dříve narozený cyklista.

Nový úsek stezky pro cyklisty podél hlavního tahu z Nové Hlíny na Třeboň budovala místní firma Lesostavby.
Podle místostarosty města Zdeňka Mráze je podklad vozovky zhotovený z drceného zbytkového materiálu, který mělo město na skládce a povrch z prosívky. „Stezka bude bez osvětlení a vzhledem k povrchu se nepočítá s její zimní údržbou," doplnil.