Podle informací místostarosty Zdeňka Mráze by měly trvat do poloviny července. Jak dodal, souběžně by měla být provedena rekonstrukce prstence kruhové křižovatky „U Kaprů“.

Kruhový objezd 'U Kaprů' v Třeboni.Zdroj: Deník/Petra Lejtnarová„Jsem přesvědčen, že to již tentokrát dopadne, protože se to po pololetích již několik let pravidelně odkládá. Vnímáme to tak, že se nedá nic dělat. Tato oprava vždy způsobí nějaké problémy, a to v jakémkoli ročním období, ať už za podzimních plískanic nebo za letních týdnů,“ vypověděl.

Stavba kanalizace (ilustrační foto).
Stavebních strojů se v Hlíně jen tak nezbaví

Kruhová křižovatka by ale po opravě měla být bezpečnější a rychleji průjezdná. „Hlavně by mělo dojít k tomu, že nebude hrozit nebezpečí, kdy dosud zejména od kol nákladních automobilů občas odlétají dlažební kostky, které mohou nejen způsobit škodu na vozidlech, ale i zranit chodce či cyklistu,“ upozornil místostarosta s tím, že uvolněné kostky jsou ihned po zjištění závady odstraňovány a zpět se nedávají. „Stav začíná být vážný a proto chceme, aby se s ohledem na bezpečnost začalo s opravou i v letní sezoně,“ uzavřel.

Předpokládaná doba uzavírky jsou tři týdny. Podle informací Zdeňka Mráze bude průjezd na objížďku pro osobní vozy a zásobování ve směru z Českých Budějovic na Jindřichův Hradec zajištěn přes provizorní panelovou cestu, která z části povede přes parkoviště u supermarketu Penny. Objízdná trasa povede přes kruhový objezd U Trojice zpět na silnici první třídy směrem na Jindřichův Hradec. Řidiči jedoucí od Jindřichova Hradce do Českých Budějovic pak mohou volit náhradní trasu přes Lomnici nad Lužnicí. Kruhový objezd bude po dobu rekonstrukce zcela neprůjezdný. Nákladní doprava pak má být odkláněna již před Třeboní.