VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Udírně ochutnáte steaky z klokana, pštrosa i bizona

Jindřichův Hradec - Pokrmy z netradičních druhů masa se budou servírovat po celý týden

23.9.2011
SDÍLEJ:

Majitel restaurace Udírna Petr Kadlec se rozhodl nabídnout Jindřichohradečákům speciality z druhů masa, které nejsou v našich končinách běžně k dostání.Foto: Deník/Lenka Urmanová

První narozeniny slaví jindřichohradecká restaurace Udírna. K této příležitosti se majitel Petr Kadlec rozhodl uspořádat akci zvanou Steakobraní.

Co vás vedlo k zorganizování Steakobraní?

Nejdříve jsem chtěl sám ochutnat steaky z masa, které není úplně běžné. Ale v žádné restauraci v okolí nebyly k sehnání. Proto jsem se rozhodl nabídnout netradiční maso i Jindřichohradečákům.

Na jaké steaky mohou lidé do udírny přijít?

Budeme nabízet steaky z klokana, pštrosa nebo bizona. Dále budeme připravovat hovězí steaky z plemene česká stračena a masných plemen angus a charolais.

Bylo těžké sehnat v Česku takovéto netradiční druhy masa?

Nejnáročnější bylo sehnat maso z bizona. V okolí Hradce jsou tři bizoní farmy, ale nedodávají maloodběratelům. Nakonec jsem se domluvil na farmě v Rajchéřově, odkud jsem získal svíčkovou, vysoký roštěnec a zadní z bizona.

Kde sháníte klokaní a pštrosí maso?

Klokaní maso kupuji od dovozců do České republiky z Austrálie. Pštrosích farem je v Česku dost, takže maso pochází z tuzemského chovu.

Na jakém steaku jste si pochutnal nejvíc?

Když jsme experimentovali s přípravou masa, mile mě překvapil steak z pštrosa. Pštros má tmavé maso podobné hovězímu s výraznou, až játrovou chutí.

Kdy se Steakobraní v Udírně uskuteční?

Akce začne tento pátek a potrvá do neděle 2. října. Kdo chce ochutnat maso například z bizona, měl by si den předem udělat rezervaci, abychom zajistili dostatek čerstvých surovin.

Jak oslaví Udírna své první narozeniny?

Loni 25. září zavítal do Udírny první host. Přesně o rok později oslavíme první narozeniny burčákem, který přivezeme čerstvý přímo ze Znovína Znojmo. K zábavě bude hrát cimbálovka Šmytec.

Jaké další nápoje mohou návštěvníci restaurace ochutnat?

Od října budeme u nás v Udírně nabízet více jak pětadvacet druhů karibských rumů z dvanácti zemí. Sám jsem velkým milovníkem rumů, každý z nich má svou osobitou vůni a chuť.

23.9.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Kabelky, bižuterii a knížky přinesla do Pravdovy knihovny v Jarošově nad Nežárkou Alena Ondřejová.
28

Kabelkový veletrh pokračuje

Bouřka škodila i na letišti v Jindřichově Hradci. Poryv větru vytrhl z betonu kotvení letadla, které pak nacouvalo do několik desítek metrů vzdálené čerpací stanice.

Na letišti bouřka utrhla letadlo

AKTUALIZUJEME / SLEDUJEME ON-LINE

Noční bouřka se prohnala jihem Čech, zastavila i vlaky

Jižní Čechy - Bouřka, která se prohnala zemí, neušetřila ani jižní Čechy.

Tehdy tam palci zamačkávali bubliny horkého asfaltu

Jaroslavice – Na místě, kde kdysi stála vesnice Jaroslavice, je nyní Hněvkovická přehrada. V sobotu se na loučce u přehrady setkají rodáci této zatopené vesnice a zavzpomínají na staré časy.

Sobota zve na koně, hasičskou soutěž i na koncerty

Jindřichohradecko - Sobota nabízí pestrou škálu tipů, kam se vydat na Jindřichohradecku za zábavou.

Povodně 2002: Poslední oběť zemřela tři týdny po velké vodě

Jižní Čechy – Povodňový vzpomínkový seriál dnes končíme příběhem Marty a Vlastimila Weberových.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení