Recept od čtenářky Zlatuše Průšové z Křemže:

Potřebujeme: Plátky masa (vepřové, hovězí nebo králičí), houby (hříbky, žampiony nebo naložené ve vlastní šťávě), 10 dkg sýru Niva, 10 dkg sýru Eidam (cihla), dvě vejce, cibule, plnotučná hořčice, jedna tatarská omáčka, Hera na vymazání pekáče, sůl a pepř.

Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, jemně posolíme a opepříme. Pekáč vymažeme Herou, naskládáme do něho plátky masa, které potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí. Dáme do trouby péci a maso kontrolujeme a podléváme. Když jsou plátky téměř měkké, pokryjeme je nakrájenými houbami a ještě chvíli zapékáme.

Nastrouháme sýr Niva a sýr Eidam, přidáme tatarku, dvě vejce a směs důkladně promíchámě. Na každý měkký plátek masa dáme v pekáči sýrovou směs a necháme zapéct. Hotové maso podáváme s brambory nebo rýží a se zeleninovou oblohou.

#nahled|https://g.denik.cz/26/89/jh_varime_maso_na_houbach_ingredience_0904_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/26/89/jh_varime_maso_na_houbach_ingredience_0904.jpg|Maso na houbách s nivou. Ingredience.#