Návštěvníci se v nové sezoně mohou těšit na novou výstavu, která zaujme nejen děti, ale i dospělé. "Tento rok nám na radnici bude dělat společnost skřítek Hajaja. Oblíbenou rozhlasovou postavičku, se kterou usínaly a usínají snad všechny české děti, přiveze do Jindřichova Hradce kurátorka výstavy Pavla Petráková Slancová. Návštěvníci se mimo Hajaji seznámí i s prací Olgy Hejné, která inspirovala vznik pořadu Hajaja pro Český rozhlas," popisuje Vendula Talknerová z výstavního domu.

Protože skřítek Hajaja neměl svoji fyzickou podobu (první loutku - skřítka Hajaju vytvořil po letech vysílání Jiří Trnka), vyzval rozhlas děti, aby samy Hajaju nakreslily. A výsledek byl zcela jasný. Skřítek dostal podobu chlapečka se střapatou čepicí a oblečkem ušitým z hávu hvězdné oblohy. O jindřichohradecké podobě Hajaji rozhodnou malí návštěvníci Staré radnice pomocí omalovánek.

Čtěte také: Dotacím pro spolky požehnají zastupitelé

"Na návštěvníky samozřejmě čekají i stálé expozice, které jsou dětmi i dospělými vyhledávány každý rok. Jedná se o expozici Jindřichohradeckých místních drah – železnice hrou a dále expozici Z dějin městské samosprávy zaměřenou na historii jindřichohradecké radnice," zve Vendula Talknerová. Samozřejmostí také je prohlídka historické obřadní síně architekta Jana Kotěry.

"Jako úplnou novinku pro naše návštěvníky zpřístupníme v průběhu dubna i prostory městské galerie, ve které se můžete těšit na zajímavou výstavu „Náměstí v proměnách času“. Budou zde k vidění fotografie a historické předměty zachycující významné okamžiky a proměny jindřichohradecké radnice či náměstí Míru od konce 19. století do poloviny 20. století," přibližuje Vendula Talknerová další z letošních novinek.