Děti budou první školní týden využívat stravovnu Základní školy v Janderově ulici. Slavnostní otevření nové jídelny je naplánováno na pondělí 7. září.

„Do té doby do ní děti nebudou mít žádný přístup, aby nevzniklo nebezpečí úrazu,“ informoval ředitel školy Josef Brabec.
Výstavba jídelny se pozdržela, protože ze začátku nebylo staveniště přístupné kvůli spárování dvora muzea.

Na stavbu jídelny přispěl i stát. „Vyšla na 8,6 milionu korun a z toho 1,2 milionu korun tvoří dotace ze státního rozpočtu,“ upřesnil vedoucí investičního oddělení jindřichohradeckého městského úřadu Vladimír Krampera.

Ve školní jídelně se děti pouze najedí, vařit se ale bude jinde. „Tak jako v předchozích letech se zde bude jídlo pouze vydávat, vaří a dováží se ze 4. základní školy,“ objasnila vedoucí odboru školství městského úřadu v Jindřichově Hradci Jitka Čechová.

Dřívější školní jídelna byla v montovaném dřevěném domku, který stál na cizím pozemku. Ten bude nyní podle slov Vladimíra Krampery odstraněn.

Dětem nedokončená jídelna nevadí, těší se, že budou mít novou. „Jdu na 1. základní školu do první třídy, moc se těším a na novou školní jídelnu také,“ raduje se Lucie Spěváčková.

Renata Pávková