Místo outletového centra s kulisami pěti světových módních metropolí však posmutněle postává nedaleko dálničního sjezdu Loket jen holá železobetonová kostra.

Vzhledem k tomu, že poslední dělník odtamtud zmizel před třemi měsíci, mezi obyvateli přilehlých Brzotic se pomalu šíří obava, aby z megalomanského záměru nezůstaly jen ohyzdné základy.

Na stavbě je pusto kvůli auditu

Jak ale uvedla Zdeňka Jakšić z pražské developerské společnosti Devo Group, šeptanda nemá pravdivý základ. „Také jsem slyšela, že se mezi tamními lidmi mluví o našich údajných finančních problémech. Jediným a skutečným důvodem je vstup strategického partnera do projektu a s tím související nezbytný audit,“ uvedla marketinková manažerka Jakšić s tím, že o znovuobnovení stavby stejně jako o dalších podrobnostech má být jasno nejpozději do tří týdnů.

Starosta Lokte-Brzotic Vladimír Vacek si každopádně přeje, aby nákupní horečka zachvátila rozlehlý areál mezi vsí a dálnicí co nejdříve.
„Obchodní dům znamená pro obec obrovský přínos. Práci tam najde spousta lidí, a to nejen těch místních. Podstatně se navýší i daňové výnosy pro obecní rozpočet,“ zmínil Vacek hlavní výhody. Lidé z okolních domků zatím snáší neustále protahující se výstavbu centra trpělivě.

Nakoupí si přes ulici

„Drobné problémy s tím jsou, asi jako s každou stavbou. Ty se ale vyřeší. A až se ten obchoďák doopravdy otevře, nebudeme muset jezdit nikam daleko za nákupy,“ usmál se František Turek, jehož domek dělí od budoucího outletu pouze silnice.

Datum zprovoznění nákupní zóny se stovkou značkových obchodů a parkovištěm pro tisíc aut se posouvalo již několikrát. Z původního předvánočního času loňského roku bylo letošní jaro, z něho kvůli delšímu výběrovému řízení na dodavatele stavby podzim. Nakonec padl i tento termín.