Ideální podmínky pro lyžování mají v Nové Bystřici, Horní Radouni, Studené i Mrákotíně. Upraveny jsou také všechny běžecké tratě.

Nová Bystřice

„Na sjezdovce leží 70 centimetrů sněhu, část tvoří sníh přírodní. Sjezdovka je upravena a podmínky jsou ideální. Zvýšil se také počet návštěvníků,“ informoval provozovatel lyžařského vleku v Nové Bystřici Ladislav Müller.

Horní Radouň

V Horní Radouni mají 60 centimetrů sněhu, z toho tvoří 30 centimetrů přírodní sníh. Lyžuje se také večer.

„Díky sněhové nadílce jsme mohli zprovoznit celý skiareál a počet návštěvníků se zvýšil. K dispozici je 500 metrů dlouhá pozvolná dětská sjezdovka pro nejmenší. Pro mládež máme snowpark, kde jsou různé překážky a boule. O víkendu chystáme rodinné slevy,“ slíbil provozovatel vleku v Horní Radouni Radek Průša.

Ve Studené se lyžuje od středy 13. ledna na 25 centimetrové vrstvě přírodního sněhu. „V neděli jsme měli zkušební jízdu pro místní děti a vše bylo v pořádku. Podmínky pro lyžování jsou výborné,“ sdělil provozovatel František Adamec.

Dolní Radíkov

Od nadcházejícího víkendu bude v regionu zprovozněn další lyžařský vlek, a to v Dolním Radíkově na dačicku, který zde provozuje jindřichohradecký Dům dětí a mládeže.

Podle informací ředitele domu dětí Vladimíra Prokýška bude do doby, dokud to sněhové podmínky dovolí, vlek jezdit vždy v sobotu a neděli od 10 do 17 hodin a jedna jízda stojí pět korun.

„Jsme zařízení i na rodinné víkendové pobyty. Rodinám nabízíme pronájem čtyřlůžkové chatky s kompletním vybavením od topení po sprchový kout za osm set korun,“ dodal ředitel.

Podle jeho slov jsou v okolí Dolního Radíkova upravené i bežecké lyžařské tratě.

Aktuální informace o provozu vleku a další najdou zájemci na www.ddmjh.cz.

Mrákotín

V Mrákotíně je na sjezdovce 50 centimetrů technického sněhu. Oba vleky jsou v provozu od pátku 8. ledna.

Bílá stopa

Ve Studené došlo v úterý odpoledne také k úpravě běžeckých tratí. Na své si běžkaři přijdou rovněž ve Starém Městě pod Landštejnem. Tratě jsou zprovozněny a průběžně udržovány.

Na klasiku jsou trasy Staré město pod Landštejnem – Landštejn, Landštejn – Rožnov, Staré Město pod Landštejnem – Trojmezí – Košťálkov s propojením do Rakouska, Staré Město pod Landštejnem – Trojmezí – Maříž – Slavonice. Na bruslení 1,6 kilometru dlouhý okruh po in–line stezce a dvoukilometrový okruh ze Starého Města pod Landštejnem na poli směrem k Landštejnu.