Přesto však mají svá specifika, neboť vytisknout lístky pro takové množství kandidátek představuje značný logistický oříšek a vyžaduje naprosto přesnou koordinaci.

Jak vysvětlila vedoucí odboru kanceláře starosty jindřichohradeckého městského úřadu Jana Říhová, deleguje tiskárna Moravia Press v každém kraji takzvaného krajského inspektora voleb.

„To je prakticky subdodavatel, který koordinuje s jednotlivými pověřenými úřady objednávky a tisk volebních lístků. Pro Jindřichohradecko je to vydavatel Jiří Jabulka," nastínila Jana Říhová a dodala, že volební lístky pro jindřichohradecký registrační úřad jsou nyní ve fázi, kdy se budou provádět nutné korektury, aby se mohly zadat pro tisk.

„Během dneška bychom měli dostat přístupové heslo do databáze Moravia Press, abychom mohli vše zkontrolovat. Na každý volební lístek se pak dává zvláštní objednávka," popsala nelehkou cestu lístků do tiskárny vedoucí odboru.

Pozitivní zprávou nicméně je, že definitivní podobu kandidátek, potažmo i lístků, asi nic neohrozí. „Ve čtvrtek jsem telefonovala na krajský soud a v celém kraji doposud nebyla podaná žádná žaloba na přezkum," dodala Jana Říhová.

Vytištěné volební lístky se musí dostat na jednotlivé úřady nejpozději patnáct dní před konáním voleb. I na tom jindřichohradeckém by tedy měly být nejdéle do 25. září a následně se začne s jejich distribucí.