Například Belinda Pragerová z Jindřichova Hradce měla s celou rodinou odlétat tento týden. Cestovní kanceláře však  zájezdy zrušily a mnozí turisté se museli z dovolené v Egyptě vrátit předčasně.

„Moc nás to mrzí, chtěli jsme šnorchlovat v Rudém moři. Poprvé jsme si koupili takhle krásnou dovolenou," reagovala na vývoj situace Belinda Pragerová.

Má však štěstí, že cestovní kancelář s nimi jednala seriozně a nabídla náhradní zájezd. „Byli ochotni i vrátit peníze. Zvolili jsme ostrov Djerba, ale jede už jen část rodiny," doplnila s tím, že chápe 
i cestovní společnosti: „V rekreačních střediscích bych se nebála, ale na letištích by to mohlo být horší."

Nemusí to být však jenom Egypt, aby turisté zažili dramatické okolnosti. Milada Trávníčková z Jindřichova Hradce byla v Tunisu zrovna v době, kdy zde zavraždili předního vládního představitele a vše se zkomplikovalo při cestě domů.

„Měli jsme letiště vzdálené tři kilometry od hotelu. Cestou nám řekli, že tam stávkují, odvezli nás na letiště 
o 50 kilometrů dál a měli jsme hodinu a půl zpoždění," zmínila. Dodala, že její kamarádka se v sobotu vrátila z Egypta. „Od středy už se hotel vyprazdňoval a pak museli narychlo odlétat," dodala.

Nyní bude otázkou, jak se k situaci v Egyptě postaví cestovní kanceláře. Například jindřichohradecká cestovní agentura Jany Králové měla v Egyptě jednoho klienta a dalšímu se zájezd stornoval: „Zatím jsme žádné problémy nezaznamenali. Není ani zvýšený zájem o jiné destinace."