1.41 hod. - Hotovo, celé Jindřichohradecko je zpracované. ČSSD získala třináct míst v zastupitelstvu, SNK-ED a KSČM po třech, ODS, TOP 09, ANO 2011 a Volba pro město po dvou křeslech. 

Starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka.Lídr vítězné ČSSD a současný starosta Stanislav Mrvka komentuje konečné výsledky slovy: "Je to velý závazek, až mě z toho mrazí. Máme třináct křesel v zastupitelstvu. Musím především poděkovat všem, kteří nám dali hlas." Doplňuje, že nyní mají sociální demokraté u Vajgaru poněkud jednodušší pozici k vyjednávání. "Počkáme, co nám kdo nabídne," dodal.




JINDŘICHŮV HRADEC:

ČSSD:  - 40,08 % 

SNK-ED - 11,27 % 

KSČM - 10.04 %

ODS - 8,79 %

TOP 09 - 8,05 %

ANO 2011 - 7,61 %

Volba pro město - 7,61 %

Složení zastupitelstva v J. Hradci

ČSSD: Stanislav Mrvka, Bohumil Komínek, Jaroslav Beran, Jiří Pravda, Vladislav Michalec, Radek Havlín, Petra Blížilová, Vlastislav Pecka, Jaroslav Pikal, Radim Kvitský, Anna Vymětalová, Miroslav Kadeřábek, Petr Spatzierer

SNK-ED: Vladislav Burian, Sabina Langerová, Josef Nejedlý

KSČM: Vladimír Prokýšek, Tomeš Vytiska, Vít Pošvář

ODS: Radim Staněk, Tomáš Blábolil

TOP 09: Vojtěch Duba, Martin Kukačka

ANO 2011: Jakub Rytíř, Tomáš Vyhlídka

Volba pro město: Otakar Kinšt, Jan Mlčák

V neděli budem přinášet ohlasy lídrů vítězných i poražených stran v největších městech na Jindřichohradecku, názory na možné koalice a další aktuality. 

V pondělním vydání najdete kompletní výsledky komunálních voleb ve všech obcích Jindřichohradecka.

1.29 hod. - přišla zpráva, že do dvaceti minut bude zpracován poslední okrsek - Nežárka a Jindřichohradecko a tím i Jihočeský kraj bude kompletní. 

1.13 hod. - celé jižní Čechy stále čekají na výsledky z jindřichohradeckého okrsku Nežárka. Voliči dali nejvíce hlasů sdružením nezávislých kandidátů. Na druhém místě je ČSSD, třetí KSČM. 

Průběžné výsledky za celé Jindřichohradecko

průběžné výsledky voleb, stále chybí jeden okrsek v J. Hradci

Průběžné výsledky v J. Hradci

0.31 hod. - stále se čeká na volební okrsek Nežárka. Okrsková komise zde zpracovává 631 hlasovacích archů, což je podle jindřichohradeckého tajemníka Karla Přibyla nejméně o dvě stovky lístků více, než v ostatních největších okrscích na Jindřichohradecku a hlasovací lístky obsahují jména 243 kandidátů, což je nepoměrně více i než v Kardašově Řečici, která je v regionu vůbec největším okrskem.  

průběžné výsledky v J. Hradci, kde chybí ještě jeden okrsek

Složení zastupitelstva v Dačicích

KDU-ČSL: Jasn Bartošek, Karel Macků, Anežka Hergeselová, Richard Šeda, Vít Svoboda

KSČM: Vlastislav Švec, Rostislav Homolka, Stanislav Kadrnožka

ANO 2011: Miloš Novák, František Tichánek, Kateřina Bartošová

ODS: Richard Tůma, Jiří Baštář, Vlastimil Štěpán

ČSSD: Josef Mochar, Luboš Stejskal

Změna pro Dačice: Ctibor Blaha

Moravané: Milan Točík, František Weidenthaler

Změna pro Dačice: Ctibor Blaha

SNK-ED: Pavel Antonů


 Složení zastupitelstva v Třeboni

ODS: Jan Váňa, Jiří Masojídek, Anna Kahounová, Jana Grametbauerová, Jaroslav Kubal, Karel Elexhauser

KDU-ČSL: Terezie Jenisová, Antonín Doležal, Magdalena Horváthová, Bohumil Matuška, Augustin Blízek

ANO 2011: Josef Pidrnoch, Jana Polčáková, František Pfeifer, Pavel Řimnáč, Bohuslav Jirák

ČSSD: Zdeněk Mráz, Josef Neužil, Rostislav Černý, Jaroslav Psík

Společně pro Třeboň: Jiří Vopátek, Jan Makovička, Ondřej Prášil

KSČM: František Korda

TOP 09: Jiří Kuta 

23.27 hod. - Zbývá poslední volební okrsek na Nežárce.

22.46 hod. - V Jindřichově Hradci zbývají poslední dva největší  volební okrsky ve městě. Podle tajemníka jindřichohradeckého městského úřadu Karla Přibyla okrsek číslo 2, který zahrnuje horní náměstí, Klášterskou a Jarošovskou ulici by měl být do dvaceti minut hotový. "Zdržela je technická chyba s počítačem, která je již odstraněná a komise podepisuje zápis," popsal. 

U okrsku číslo 15, který je na Nežárce, momentálně podle tajemníka dokončují čárkování jednotlivých hlasů a teprve začnou sčítat. Mají přes šest set hlasovacích lístků ke zpracování a ještě nějakou chvíli to potrvá. 

22.31 hod. - Ve čtvrtém největším městě na Jindřichohradecku zvítězilo uskupení Za aktivní Suchdolsko

Luboš Hešíks lídrem Lubošem Hešíkem před ČSSD a uskupením SPOLEČNĚ. 







SUCHDOL NAD LUŽNICÍ:

"Za aktivní Suchdolsko" - 23,56 %

ČSSD - 22,46 %

SPOLEČNĚ - 15,30 %

ANO 2011 - 13,99 %

ODS - 10,43 %

KDU-ČSL - 8,22 %

KSČM - 7,02 %

21.46 hod. - Rovněž u senátních voleb v obvodu Pelhřimov, kam spadá i část Jindřichohradecka, se čeká na poslední tři okrsky z J. Hradce. Obecně volební účast v senátních volbách byla i na Jindřichohradecku o něco nižší, než v komunálkách. "Lišilo se to ale okrsek od okrsku, v jedné obci byl také volič, který dal hlas senátorovi, ale nevolil v komunálních volbách," zmínil jindřichohradecký tajemník Karel Přibyl. 

Výsledky z komunálních voleb z obcí na Jindřichohradecku najdete ZDE

21.37 hod. - V J. Hradci zbývají ke zpracování poslední tři okrsky. Ostatní obce na Jindřichohradecku již znají kompletí nové sestavy svých zastupitelstev. Podle slov jindřichohradeckého tajemníka Karla Přibyla byla tentokrát zejména v malých okrscích vysoká chybovost. "Někde například nesesčítali hlasy ze stran. Naštěstí se vše dalo velice rychle vyřešit a nedostatky odstranit," zmínil s tím, že ve velkých okrscích již výsledky zopracovávají na počítačích a tam je program, když udělají chybu, nepustí dál. A zpracování výsledků pak hlavně záleží na kapacitě komise. Zároveň vyzdvihl "propustnost" na cetrální web. "Je to velice rychlé, prakticky, když už okrsková komise z předání odchází, tak se výsledky objevují na webu. Takže přenos dat funguje dobře," doplnil. 

21.24 hod. - Ve volebním štábu jindřichohradeckého ANO 2011 se netajili tím, že čekali o něco lepší výsledek. V současné době mají 7,55 procenta, a jsou na pátem místě za ČSSD, KSČM, SNK-ED a ODS. "Ale jako nováček a na naše možnosti to není tak špatné," říká lídr strany Jiří Toufar a dodává, že pokud je ČSSD osloví, jsou ochotni s ní jít do koalice. Další  varianty zatím nechce komentovat.

21.08 hod. - V Jindřichově Hradci zbývají ke zpracování ještě čtyři volební okrsky, a to ty největší. Průběžné výsledky sledují sociální demokraté, kteří mají volební štáb v kanceláři strany v Klášterské ulici. Zatím stále mají přes 40 procent hlasů a mají reálnou šanci v letošních komunálkách zvítězit.

Stanislav Mrvka starosta (ČSSD)Lídr strany a starosta města Stanislav Mrvka přiznává, že je šťastný, ale ještě nechce předbíhat události. "Výsledky jsou zatím velice solidní. Ještě jsme neuvažovali, s kým půjdeme do koalice, ale v pondělí chceme začít s případnými koaličními partnery jednat. Chceme slušnou koalici, ale vše je otázka dohody, jak kdo bude prezentovat své věci. Především za tím vidím lidi, kteří chtějí něco dělat. Budoucí koalice musí mít potenciál, aby mohla posoudit věci rozumným hlasem," zdůraznil Stanislav Mrvka s tím, že chce podekovat všem voličům.








20.57 hod. - Doplnili jsme galerii snímky z volebních štábů v Jindřichově Hradci, kde kandidáti čekají na konečné výsledky. 

20.48 hod. - Výsledky jsou sečteny i v Českých Velenicích, kde došlo k překvapivě vyrovnanému souboji. ČSSD v čele se současným starostou Jaromírem Slívou jen těsně obhájila prvenství před novým uskupením Pro Velenice - nezávislí.

ČSSD - 49,99 %

Pro Velenice - nezávislí - 43,97 %

KDU-ČSL - 9,02 %

Volební účast byla v Čekých Velenicích jedna z těch nízkých, a to pouze 37,17 %, což je o šest procent méně než v roce 2010. Vítěz i druhý v pořadí budou mít shodně po sedmi mandátech, třetí KDU-ČSL pak jednoho.

20.19 hod. - Na velkoplošné obrazovce sledují v kavárně FotoCafé sčítání hlasů kandidáti jindřichohradecké SNK ED, která by podle předběžných výsledků mohla skončit na třetím místě. Lídr kandidátky Vladislav Burian předpokládá, že by se mohli podílet na vzniku nové radnice. Vše záleží na vyjednávání. "To, že jsme třetí, nás opravdu velmi těší a děkujeme voličům. Nicméně jsme nečekali takový rozdíl mezi vítězem a ostatními. O povolebním uspořádání jsme ochotni vyjednávat se všemi, pouze s jedinou výjimkou a to je KSČM. Ačkoli většinu z jejích kandidátů znám a nic proti nim nemám, z ideologického hlediska je to pro nás nepřijatelné."

20.02 hod. - V Třeboni se po čtyřleté pauze vrací do čela ODS, která získá šest mandátů v novém zastupitelstvu. KDU-ČSL se současnou starostkou Terezií Jenisovou skončila druhá o pouhých osm setin procenta před nováčkem ANO 2011, budou tak mít shodně po pěti zastupitelských křeslech. ČSSD se čtvrtým místem bere čtyři mandáty, což je stejně, jako tomu bylo doposud.

TŘEBOŇ

ODS - 20,85 %

KDU-ČSL - 15,21 %

ANO 2011 - 15,13 %

ČSSD - 14,55 %

Společně pro Třeboň - 10,34 %

KSČM - 5,79 %

TOP 09 - 5,50 %

Nezávislí, Občané.cz a Pro sport a zdraví se do zastupitelstva v Třeboni neprobojovali.

Jan Váňa, starosta TřeboněLídr třeboňské ODS Jan Váňa říká: "Myslím si, že se projevila naše čtyřiletá opoziční práce. Ať to s koaličním vyjednáváním dopadne, jak to dopadne, pro nás je výsledek voleb velkým zadostiučiněním." Podle Antonína Doležala, který vede kandidátku KDU-ČSL, tedy dosavadní vládnoucí strany v Třeboni, jsou pro ně výsledky i tak úspěchem. "Na jedné straně to úspěch je. Samozřejmě je překvapení, že vyhrála ODS. Původní odhady byly jiné.My ale musíme ctít výsledek a to, co si lidé zvolili," říká.






19.27 hod. - Volby v Dačicích ovládla KDU-ČSL v čele se stávajícím tajemníkem městského úřadu Karlem Macků a místostarostou Janem Bartoškem. Až čtvrtá je ODS se současným starostou Vlastimilem Štěpánem.

DAČICE:

KDU-ČSL - 23,12 %

KSČM - 15,08 %

ANO 2011 - 12,87 %

ODS - 11,91 %

ČSSD - 9,94 %

Moravané - 9,32 %

Nezávislí - Změna pro Dačice - 7,31 %

SNK Evropští demokraté - 6,03 %

Do zastupitelstva se v Dačicích nedostali kandidáti TOP 09 a Úsvitu přímé demokracie ani nezávislý kandidát Jiří Stejskal. Volební účast byla přibližně o tři procenta nižší než v roce 2010, a to 46,60 %.

Karel Macků.Lídr vítězné KDU-ČSL v Dačicích Karel Macků již poblahopřál šéfům ostatních dačických stran. "Problémy Dačic jsou pro všechny stejné, což ukazují i volební programy jednotlivých stran, které se prolínají," uvedl. 







19.14 hod. - Jindřichohradecká KSČM, která má svůj volební štáb v Domě dětí a mládeže, sleduje sčítání s nadějí, že by mohla být druhou nejsilnější stranou ve městě nad Vajgarem. Podle jejího lídra Vladimíra Prokýška jsou  připraveni i na vyjednáváni o možné koalici. "Je pravděpodobné, že v Hradci vyhraje ČSSD a bude záležet jen na ní, koho si vybere pro koaliční vyjednáváni. Z minulých let jsme byli zvyklí, že se s námi moc nejednalo, proto jsme připraveni i na práci v opozici. Přesto jsme ale připraveni o koalici jednat." Radní Jihočeského kraje a jindřichohradecký zastupitel za KSČM Tomeš Vytiska dodává: "Záleží na tom, jaký ČSSD zvolí model. Pokud ten samý, jako je v kraji, tak si myslím, že bychom koalici mohli vytvořit."

19.02 hod. - Prvenství obhájila KSČM ve Slavonicích. A stejně jako v roce 2010 půjde do zastupitelstva s pěti mandáty, čtyři křesla získá Sdružení pro změnu 2010, které stejný počet mělo i před čtyřmi lety.

Starosta Slavonic Josef Urban. "Beru to sportovně, ale je to pro mě dobrá zpráva. Jsem mimo Slavonice a výsledek slyším až teď," uvedl současný starosta Josef Urban, který ale svůj post dál obhajovat nehodlá. "Doufám, že to tak budu moci předat někomu dalšímu, kdo bude pokračovat v tom, co jsme pro město dosud udělali," řekl.

SLAVONICE:

KSČM - 30,85 %

Sdružení pro změnu 2010 - 25,05 %

Sdužení ODS a NK - 15,71 %

Sportovci a občané Slavonic - 13,15 %

ČSSD - 12,58 %

Starostové a nezávislí - 9,86 %

18.44 hod. - Dva okrsky zbývají sečíst v Suchdole nad Lužnicí, jeden ve Strmilově a stejně tak v Kardašově Řečici a Českých Velenicích.

18.24 hod. - Hotovo je také v Lomnici nad Lužnicí, kde zvítězil před čtyřmi lety druhý Lomnický klub nezávislých kandidátů.

Karel ZvánovecJeho lídrem je stejně jako v roce 2010 zastupitel Karel Zvánovec. Uskupení Volba pro město Lomnice nad Lužnicí, do jehož čela se postavila dosavadní starostka města Iva Nováková, skončilo až čtvrté, přesto získá dvě křesla v zastupitelstvu. ČSSD, za kterou Iva Nováková  kandidovala v roce 2010, skončila druhá.

LOMNICE NAD LUŽNICÍ:

Lomnický klub nezávislých kandidátů - 39,53 %

ČSSD - 28,22 %

ODS - 18,74 %

Volba pro město Lomnice nad Lužnicí - 16,10 %

Hasiči Lomnice - 9,89 %

Sedm mandátů v patnáctičlenném zastupitelstvu tak připadne Lomnickému klubu nezávislých kandidátů, čtyři získá ČSSD, po jednom ODS a Hasiči Lomnice a Volba pro město Lomnice nad Lužnicí získá mandáty dva. Volební účast tady dosáhla 61,11 %.

"S výsledkem jsme spokojeni. Lidé jasně odmítli, co se tady dělo v posledních čtyřech letech. Je vidět, že chtějí změnu," říká Karel Zvánovec. Nyní je podle něho na řadě jednání o možné koalici. S kým, to ještě není jasné. "Budeme ale upřednostňovat slušnost," dodal.

18.06 hod. - Dalším městem, kde již znají výsledky voleb, je Nová Včelnice.

I tady zvítezilo uskupení

Karel Dvořákse stávajícím starostou Karlem Dvořákem v čele, tedy SNK Pro naše město.

NOVÁ VČELNICE:

SNK Pro naše město - 43,98 %

Sdružení pro volby 2014 - 18,72%

ČSSD - 13,47 %

ODS -12,67 %

KSČM - 11,13 %

Vítěz získá šest z jedenácti zastupitelských křesel, druhý dvě a ostatní po jednom. Volební účast tady nedosáhla ani 40 procent (39,40 %), což podle tamního starosty Karla Dvořáka může být i tím, že v poslední době je voleb hodně po sobě. "Hodně mě mrzí, že ta účast byla tak nízká, jiné obce měly i přes šedesát procent. Ale lidé už jsou asi voleb přesycení. Přitom ale komunální volby jsou pro lidi přece zásadní," míní.  Z vítězství má ale samozřejmě radost. "Teď je to ještě hodně velké překvapení. Říkali  jsme si, že když získáme čtyři mandáty, bude to dobré, a nakonec jich máme šest, což je fantastické."

17.57 hod. - V Dačicích zatím nejsou zpracované čtyři okrsky, ale podle předběžných výsledků vede KDU-ČSL. Jak uvedl lídr lidovců Karel Macků na předčasné závěry je ještě brzy. "Jak se říká, zajíci se počítají až po honu," uvedl v žertu. Poznamenal, že zatím vedou tradiční strany, až na ANO 2011, které je nováčkem. "Dačicáci ukazují, že mají zdravý rozum a sledují, kdo co za sebou zanechal," dodal. 

17.51 hod. - Výsledky jsou sečteny i v Nové Bystřici.

Vladimír Bláha.Zvítězila ČSSD v čele se současným starostou Vladimírem Bláhou.

NOVÁ BYSTŘICE:

ČSSD - 46,06 %

NOVOBYSTŘIČÁCI 2014 - 14,47%

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ - 12,85 %

KSČM - 12,73 %

ODS - 10,04 %

Volba pro město - 3,83 %

Z patnáctičlenného zastupitelstva získá vítěz osm mandátů, druhý, třetí a čtvrtý po dvou a pátý jeden mandát. Volba pro město zůstane s malým ziskem mimo.

17.35 hod. - V přebíracím místě v J. Hradci již je hotovo 65 okrsků, zbylých 39 ještě na zpracování čeká. Jedná se hlavně o velké okrsky v sasmotném městě, kde sčítání hlasů může trvat do nočních hodin. V Českých Velenicích se čeká na jeden okrsek ve městě. V Dačicích zbývá 16 okrsků, především velkých z města a v Třeboni dvanáct.

17.23 hod. - přinášíme první ohlasy lídrů z volebních štábů v Třeboni:

Zdeněk Mráz (ČSSD): "Řečeno mysliveckou mluvou, zajíci se sčítají až po honu. Dokud není hotovo, není možné cokoli komentovat."

Jan Váňa (ODS): "Sleduji to, ale zatím je brzy cokoli předjímat. Může to ukazovat na to, jak to celé dopadne, ale skutečně je brzy."

Antonín Doležal (KDU-ČSL): "Sledujeme to, je to brzy, ale zatím to nevypadá špatně. Nechci ale nic zakřiknout, určitě se to ještě bude hodně hýbat. Doufejme, že ten pohyb se bude týkat právě nás."

Josef Pindroch (ANO 2011): "Nesleduji to přímo, ale dostávám aktuální zprávy. Tajně jsem v dobrý výsledek doufal a zatím jsem mile překvapen. Jako nováčkové si myslím, že zatím je to dobrý výsledek."

17.17 hod. - město Deštná má ukončené zpracování:

Sdružení ODS a NK - 45,52 %

ČSSD - 20,77 %

Pro Deštnou a Lipovku - 33, 74 %

Na jeden okrsek se čeká v Kardašově Řečici, ve Stráži nad Nežárkou a ve Strmilově.

16.40 hod. - Před 17. hodinou jsou již známé výsledky z prvních okrsků větších měst regionu.

V samotné Třeboni je zpracováno zatím pět okrsků a na sedm se ještě čeká. 

Město Jindřichův Hradec má zatím zpracováno jen pět okrsků, což jsou většinou ty z okolních místních částí.

Stejně je na tom město Dačice.

15.55 hod. - Krátce před 16. hodinou už bylo v Jindřichově Hradci "odbaveno" přes čtyřicet ze 104 volebních okrsků. Na chodbě panoval až nezvyklý klid a nebyly ani žádné fronty oproti jiným volbám. Dorazily například i členky volební komise z Příbrazi. Podle Lenky Neumanové volilo kolem padesáti procent voličů. 

Jak vysvětluje tajemník městského úřadu Karel Přibyl, sčítání hlasů je zdlouhavé, a to i v některých okrscích, kde mají málo voličů, neboť se ještě musejí sčítat hlasy do senátu.

"Pět komisí jsme pro nějaký nedostatek, který nelze na místě odstranit, museli vrátit zpět," uvedl Karel Přibyl.

Přebírání výsledků komunálních a senátních voleb v budově Městského úřadu v Jindřichově Hradci.











Pracoviště Městského úřadu v J. Hradci, kam přicházejí informace o okrscích.
Kateřina Svobodová je zaznamenává a Pavel Toman je pak vyvolává k jednotlivým pracovištím, kde výsledky předají.


15.30 hod. - Zhruba půl hodiny po uzavření volební místnosti dorazila na přebírací místo do Dačic komise z Dobrohoště. V těsném závěsu za ní byly odbaveny Báňovice a pak Peč.

V 15.30 hodin už měli v Dačicích podle vedoucí odboru vnitřních věcí Romany Maříkové odbaveno osm obcí. 

V Třeboni v té době byly "hotové" čtyři okrsky.  První byla podle mluvčí městského úřadu Jitky Bednářové Klec, která jejíž komise přijela ve 14.49 hodin. 

V Jindřichově Hradci první Dorazila komise z Drunčí, a to ve 14.39 hodin, za šest minut po nich z Okrouhlé Radouně a za další minutu z Jindřiše. "Ve čtvrt na čtyři zde byl i první okrsek z Hradce, a to Matná, kde je málo voličů," uvedl tajemník Karel Přibyl. 

Hodinu a čtvrt po uzavření volebních místností již byly známé výsledky z jedenácti obcí Jindřichohradecka. 

Jedná se o Báňovice, Drunče, Dobrohošť, Doňov, na který v minulých komunálních volbách čekala celá republika, Dunajovice, Klec, Okrouhlouá Radouň, Peč, Staré Hobzí, Světce  a Županovice. 

On-line zpravodajství z druhého dne voleb si můžete přečíst ZDE

Průběžné výsledky z regionu můžete sledovat ZDE.

On-line zpravodajství z prvního dne voleb si můžete přečíst ZDE

poutak